Boekendienst aan Huis

Is een bezoek aan onze bib (te) uitdagend geworden vanwege uw leeftijd en/of uw gezondheid? Geen nood!

De Sociale Dienst en Bibliotheek van Oud-Heverlee bezorgen uw lectuur aan huis!

Boekendienst aan Huis

Wie kan gebruik maken van deze dienst ?

• Zieken
  • Slechtzienden
  • Personen met een beperking die zich niet zelfstandig naar onze bib kunnen verplaatsen

Waaruit bestaat het aanbod ?

We voorzien een uitgebreid aanbod van gewone leesboeken, informatieve boeken, tijdschriften en grootletterboeken.

Voor slechtzienden hebben we bovendien luisterboeken ter beschikking, inclusief afspeelapparaat.

Wanneer worden de boeken gebracht ?

Op de eerste maandagnamiddag van de maand brengt onze vrijwilliger uw boeken aan huis en neemt ze uw uitgelezen boeken weer mee. (Is die eerste maandag een feestdag, dan verschuift het bezoek naar de tweede maandag.)

Hoeveel kost het?

Uitleen en bezorging zijn volledig gratis. Onze bibmedewerkers verzorgen de nodige leenadministratie.

U moet wel één keer per jaar het lidgeld (5 euro) voor de bibliotheek betalen.

Hoe stel ik mij kandidaat?

U vult het online aanvraagformulier in, of u neemt telefonisch contact op met de sociale dienst op het nummer 016 38 88 99 (Nanou De Wit). Daar maakt u een afspraak.

Daarna komt een maatschappelijk werkster even langs bij u thuis om te noteren wat u graag leest.

De eerste kalendermaand na uw inschrijving mag u de eerste levering aan huis verwachten.

U mag uw aanvraag ook doen in de bib, waarna wij uw gegevens bezorgen aan de sociale dienst.