Bib zkt. begeleiders voor de Leesjury

De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren. Het concept is eenvoudig: lezen, bespreken, stemmen en feesten!

Affiche © Sam Vanbelle & Kris Demey – Iedereen Leest

Hoe werkt het?

De Leesjury is een initiatief van Iedereen Leest.

Via deze leesclub ontdekken jonge boekenliefhebbers elk schooljaar tussen september en april 6 of 8 pareltjes voor hun leeftijd en bespreken ze die met leeftijdsgenoten. Daarna mogen ze hun favoriet kiezen, en dat resulteert in een ‘publieksprijs’ vanwege alle Vlaamse juryleden. 

Bib Oud-Heverlee wil vanaf 1 oktober 2022 (minstens) één leesgroep opstarten voor 8- tot 10-jarigen (Groep 3), en eentje voor 10- tot 12-jarigen (Groep 4).

Wat is jouw rol?

Als begeleider van een leesgroepje lees je de 8 genomineerde boeken, bereid je de besprekingen voor, en leid je die in goede banen. Er zijn 4 besprekingen van een uurtje per leesjaar, plus een infomoment bij de start. Je krijgt maximaal 8 juryleden onder jouw hoede.

 

Wat verwachten we van jou?

Cruciaal is vooral dat je zelf graag leest, dat je het leuk vindt om met kinderen te werken, en dat je tijdens de besprekingen neutraal kan blijven om de mening van de juryleden niet te beïnvloeden. Verder zijn er geen vereisten qua leeftijd, opleiding of achtergrond.

Wat krijg je van ons?

De bib zorgt voor de boeken(ruil), een gezellige besprekingsplek, de werving van de juryleden en een infosessie voor alle begeleiders. Daarnaast openen we voor jou ook de poort naar de ondersteuning vanwege Iedereen Leest: een online infoportaal met o.a. inspiratiefiches over elk boek die je op weg helpen met je voorbereiding, maar ook een forum en een facebookgroep.

Interesse?

Je kandidatuur dien je best in via onze vacature op het vrijwilligersplatform op de website van de Gemeente Oud-Heverlee.
Selecteer ‘de Leesjury’ bij je inschrijving, en dan hoor je zeker iets van ons!

Voor bijkomende info mag je altijd bellen naar 016 38 89 51 of mailen naar tim.vanhoutte@oud-heverlee.be.
Ook de
website van de Leesjury bevat een schat aan informatie.