Boek
Nederlands

Steengoed, die steentijd

Terry Deary (auteur), Martin Brown (illustrator), Inge Pieters (vertaler)
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over het leven tijdens de steentijd. Met vrolijke zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
921, geschiedenis, weetjes, archeologie
Titel
Steengoed, die steentijd
Auteur
Terry Deary
Illustrator
Martin Brown
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2003
153 p. : ill.
Aantekening
Oorspr. Engelse titel: The wicked history of the world
ISBN
902060533X 9789020605334

Besprekingen

Nieuw deel in de serie 'Waanzinnig om te weten', die als geheel een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak is voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over de steentijd en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor onderzoek en tal van vragen en antwoorden. Onderwerpen die na een chronologisch overzicht aan de orde komen, zijn onder meer uitgestorven dieren, tafelmanieren, spannende sporten, bijgeloof, archeologen en hoe ze te werk gaan, tips om te leven als een oermens, rare rituelen, spoken etc. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwart-wittekeningen. De informatie is smeuïg en begrijpel…Lees verder

Over Terry Deary

William Terence (Terry) Deary (Sunderland, 3 januari 1946) is een Brits auteur van kinderboeken, vooral bekend om zijn reeks Horrible Histories, grotendeels in het Nederlands vertaald als Waanzinnig om te weten.

Na zijn middelbareschooltijd volgde hij een opleiding tot leraar. Hij heeft twee jaar lang lesgegeven op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 begon Deary met acteren. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen. In 1975 begon Deary met het schrijven van boeken. Aanvankelijk gebruikte hij zijn succesvolste kindervoorstellingen, maar later begon hij meer informatieve boeken te schrijven.

Externe links

  • Officiële site
  • Terry Deary op Kluitman
  • Terry Deary op Scholastic
Lees verder op Wikipedia

Suggesties