Boek
Nederlands

Shopaholic & baby

Sophie Kinsella (auteur)
+1
Shopaholic & baby
×
Shopaholic & baby Shopaholic & baby

Shopaholic & baby

In de reeks:
Een voormalig financieel journaliste, nu 'personal shopper' voor een warenhuis, is zwanger en bereidt zich voor op de perfecte bevalling.
Titel
Shopaholic & baby
Auteur
Sophie Kinsella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shopaholic & baby
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2007
335 p.
ISBN
9789044317558

Besprekingen

Becky Brandon-Bloomwood (ik-figuur), eens een succesvol financieel journaliste en nu een 'personal shopper' voor een warenhuis, heeft het helemaal voor elkaar; leuke rijke man met een pr-bureau, ze is zwanger en ze gaat verhuizen naar een droomhuis in Londen. Als de echo eenmaal gemaakt is, vervult Becky onmiddelijk haar kooplust en vergaart een enorme uitzet van veel te dure babyspullen. Dit komt naïef en wel erg enthousiast over, toch is Becky slim en weet ze op een humoristische en originele manier haar zaakjes privé en op haar werk handig te regelen. Dit boek leest gemakkelijk en snel. Door de wendingen in het verhaal zoals het relaas rond verloskundige Venetia blijft het tot het einde boeiend. De vijfde roman in de succesvolle serie 'Shopaholic', maar ook prima te lezen zonder dat je de eerste vier kent. De Engelse auteur is van oorsprong zelf een financieel journaliste en houdt ook erg van winkelen! Volle bladspiegel, kleine druk.

Over Sophie Kinsella

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Elena Torre from Viareggio, Italia

Sophie Kinsella (pseudoniem van Madeleine Wickham, Londen, 12 december 1969) is een Britse schrijfster van de Shopaholic-reeks.

Levensloop

Kinsella studeerde aanvankelijk muziek aan het New College in Oxford, maar verruilde die studie al na een jaar voor politicologie, filosofie en economie. Daarna heeft ze gewerkt als leraar en als financieel journalist.

Onder haar eigen naam, Madeleine Wickham, schreef ze haar eerste roman, The Tennis Party, toen ze 24 jaar oud was. Ze werkte toen nog als financieel journalist.

Het eerste boek onder haar pseudoniem Sophie Kinsella liet ze anoniem aan haar uitgever Black Swan lezen. Hierdoor kwam ze als het ware een tweede keer 'in dienst' bij dezelfde uitgever: onder haar eigen naam en onder haar pseudoniem.

Ze is getrouwd met een voormalig operazanger en heeft haar man professioneel op de piano begeleid op tours door het Midden-O…Lees verder op Wikipedia