Boek
Nederlands

De moord op Windsor Castle : roman

S.J. Bennett (auteur), Susan Ridder (vertaler)
Titel
De moord op Windsor Castle : roman
Auteur
S.J. Bennett 1966-
Vertaler
Susan Ridder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Windsor knot
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2021
286 p.
ISBN
9789046827628 (paperback)

Besprekingen

Op Windsor Castle wordt een ‘dine and sleep’ gehouden, waarvoor een aantal gasten is uitgenodigd. De volgende dag wordt één van de gasten dood gevonden. Wat op het eerste gezicht een natuurlijk sterfgeval lijkt, blijkt het bij nader onderzoek om een moord te gaan. Een team van politie en veiligheidsdienst nemen hun intrek in het kasteel om in het geheim de dood te onderzoeken. Volgens koningin Elizabeth zit het team op de verkeerde weg en zij gaat met hulp van de assistent-secretaris Rozie, op eigen onderzoek uit. Het verhaal is met vaart geschreven, humoristisch, grappig en spannend. Geschreven in een heldere, rake stijl. Het bevat een mengeling van bestaande en fictieve personages en is daarmee geschikt voor zowel de liefhebber van de monarchie als van moordmysteries. Kreeg 4 sterren in de VN Detective & Thrillergids 2021.

Wurgseks op Windsor Castle

Ambitieus eerste deel van nieuwe detectiveserie waarin de Queen, ofwel Elizabeth II, het brein blijkt achter de successen van de Britse inlichtingendienst.

Dat de Queen nu opduikt als speurneus in De moord op Windsor Castle is een vondst waarvan je je afvraagt waarom niemand dat eerder heeft bedacht. Al een aantal decennia is de onveranderlijke Elizabeth II, mét handtas, geknipt voor de rol van Miss Marple, de oude dame in wie men slechts onschuld vermoedt en die daarom stoïcijns haar gang kan gaan in het oplossen van misdaden.

Enige complicatie is dat je als koningin niet zo snel tegen een moord aanloopt. S.J. Bennett begint haar detectiveserie met de moord op een Russische balletdanser, gast op de 90ste verjaardag van de koningin. Er schijnt eerst sprake te zijn van wurgseks (wurgseks op Windsor Castle!) wat de koningin omfloerst moet worden medegedeeld, maar als getrouwe bedienden (de butler?) van de moord verdacht dreigen te worden, laat Elizabeth II zich niks meer wijs maken. Op slinkse wijze duwt ze, geholpen door haar assistente Rozie Oshodi, de inlichtingendienst richting de juiste dader. De internationale o…Lees verder