Boek
Nederlands

Diner voor twee

Sanne De Bakker (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Diner voor twee
×
Diner voor twee Diner voor twee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Theo en Ria, twee verliefde muggen, zijn op zoek naar een feestmaaltijd. Ze bezoeken de slapende bewoners in hun huis. Prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Muggen, Voeding, Jarig zijn
Titel
Diner voor twee
Auteur
Sanne De Bakker
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, 2009
[25] p. : ill.
ISBN
9789047507260

Besprekingen

Dit boek vertelt over een gezellig avondje uit van twee verliefde muggen. Het is Ria's verjaardag en haar geliefde Theo wil haar mee uit eten nemen. Al snel hebben ze een 'restaurant' gevonden: een huis waarin een hele familie, inclusief huisdieren, ligt te slapen. Ondanks de ruime 'menukeuze' is Ria echter niet echt tevreden over het restaurant. Een romantisch diner op de hond is bv. geen optie, want daar is het erg druk bevolkt met vlooien. Een mensenneus is ook niet goed, want daar waait het zo hard. En ook de lekkere meisjespink die Theo voorstelt, kan Ria niet verleiden: véél te pittig. Het verliefde koppel moet de nodige gevaren trotseren. Wat te denken van een opengesperde mond met een beugel vol elastiekjes? Als mug kun je daar lelijk in verstrikt raken. Uiteindelijk vindt het muggenpaar toch hun ideale feestmaaltijd. Een van de bewoners zal de volgende dag een jeukend zitvlak hebben.
Verhalen waarin insecten als personages worden opgevoerd zijn vrij zeldzaam. Toch zijn er…Lees verder
Theo en Ria, twee verliefde muggen, willen samen lekker uit eten. Daarvoor vliegen ze ’s nachts een huis in. Achtereenvolgens laat hij haar kiezen uit hond, mannenteen of een pittige pink. Ria heeft echter andere ideeën over een feestelijk etentje en het feest dreigt zelfs in het water te vallen als zij ook nog blijft hangen achter de elastiekjes van een beugelbekkie. Gelukkig is er dan zicht op de ideale muggenfeestmaaltijd. Dit grote, bijna vierkante, kleurrijke prentenboek biedt redelijk wat kijkplezier. Vanuit een ander gezichtspunt en op een ongebruikelijk tijdstip kunnen peuters en kleuters naar hun leefwereld kijken. Het leukst is dat als de muggen bij de hond vliegen en te zien is hoe de vlooien zich op zijn vacht vermaken. Jammer is wel dat afgezien van de slapende mensen in close-up op geen enkele manier zichtbaar is dat het verhaal zich ’s nachts afspeelt. Door de heldere kleuren of de grote hoeveelheid wit op de bladzijden lijkt het eerder midden op een heldere dag. Alleen…Lees verder

Diner voor twee

Ria de mug is jarig en Theo, haar verloofde, nodigt haar uit voor een diner met twee in de slaapkamers van een groot huis. Ze proberen alle bewoners uit, maar Ria is kieskeurig. Tot ze bijna gevangen zit in een wijdopen mond tussen de draden van een beugel. Gelukkig vindt Theo een malse blote bil die alles goedmaakt. Alhoewel het thema vergezocht is, zou het grappig kunnen zijn maar dat is het noch in de tekst, noch in de illustraties echt geworden. De meeste illustraties zijn macro en dat maakt ze niet aantrekkelijker. De prent waarop Ria gevangen zit in de draden van een beugel moet je wel even bekijken om te weten waarover het gaat. Daarom en ook omwille van het taalgebruik is dit prentenboek eerder geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Suggesties