Boek
Nederlands

Draaikolk

Roderick Gordon (auteur), Brian Williams (auteur), Valérie Janssen (vertaler)
+1
Draaikolk
×
Draaikolk Draaikolk
In de reeks:
Tunnels; 5
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Will en zijn vrienden trekken ten strijde tegen de boosaardige Styx, die zich als een kakkerlakkenplaag over het hele land verspreiden. En de Styx hebben hun vrouwen meegebracht. In deze draaikolk van verwoesting en uitroeiing weet niemand wat er zal gebeuren, maar een ding staat vast: niet iedereen zal dit overleven.
Titel
Draaikolk
Auteur
Roderick Gordon Brian Williams
Vertaler
Valérie Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spiral
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
462 p.
ISBN
9789044335057 (paperback)

Besprekingen

Will en zijn vrienden leven in dit vijfde deel van de serie 'Tunnels'* weer bovengronds. Hun strijd is erop gericht om de Fase te voorkomen. In de Fase leggen de Styxvrouwen hun eieren (peulen) in menselijke gastheren. Ieder eitje bevat zo’n dertig Krijgerlarven die zich een weg eten door het vlees van de gastheer. Door dit voedsel dat ruim voorhanden is, komen de larven na een week of twee al uit. Het Styxleger zal groter en groter worden en zij zullen de heersers van de onder- en de bovenwereld worden. Will en zijn vrienden krijgen hulp van Eddie (vader van Elliott; oud-Styx en baas van een aantal overloop-Ruimers), van de Oude Garde, van kapitein Sweeney en van professor Danforth. De strijd zorgt voor veel bizarre avonturen, met hulp uit onverwachte hoek, familiegeheimen die boven water komen en voor verliezen aan beide kanten. In deze 'fantastische' reeks worden de avonturen in een sneltreinvaart beeldend verteld, lopen verschillende verhaallijnen door elkaar en spelen verwijzinge…Lees verder

Over Roderick Gordon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Lifesawhirl With kind permission of Roderick Gordon owner of source images

Roderick Gordon (november 1960) is een Brits schrijver. Hij is de auteur van Tunnels, een kinderserie die hij samen schreef met zijn vriend Brian Williams.

Biografie

Gordon groeide op in Highgate, in Noord-Londen. Hij hield vooral van tekenen en schrijven, en studeerde aan de Hall School in Hampstead, waar hij zijn eerste korte schrijfwerk publiceerde in de schoolkrant. Hij speelde ook mee in verschillende soorten bands, en wilde graag acteur worden. Hij kwam echter in de City terecht, waar hij in de financiële wereld terechtkwam.

In 2004 besloot Gordon samen met zijn goede vriend Brian Williams om een filmscript te schrijven. Ze zagen hier echter al snel vanaf, en na de eerste suggestie van Gordons vrouw Sophie om een kinderboek te schrijven, begonnen ze aan een nieuw project.

Gordon is altijd in archeologie en paleontologie geïnteresseerd geweest. Een van zijn voorouders was William Buckland, zijn over-ove…Lees verder op Wikipedia