Boek
Nederlands

Het droomhuis

Rachel Hore (auteur)
Titel
Het droomhuis
Auteur
Rachel Hore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dream house
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006
396 p.
ISBN
90-225-4470-2 9789022544709

Besprekingen

De verhuizing van een saai huis naar het platteland van Suffolk is voor Kate een droom die uitkomt. Ze zegt haar baan op en gaat met man en twee kinderen bij haar schoonmoeder wonen tot ze de perfecte woning heeft gevonden. Tijdens een uitstapje ziet Kate een prachtig huis dat haar zeer aanspreekt. De eigenaresse, Agnes, is een oude dame en als zij haar familiegeschiedenis vertelt, is Kate verwonderd over de overeenkomsten met haar eigen verhaal. Sommige hoofdstukken beginnen met een tijdsaanduiding: juni 2003, Pasen 2004. Kate leert via de dagboeken van Agnes veel van het verleden kennen; ook die aantekeningen worden voorafgegaan door een tijdsaanduiding. Heden en verleden verweven zich zo met elkaar en vormen de basis voor dit boeiende, sfeervolle, romantische verhaal waarin de hoofdpersoon de nodige problemen het hoofd moet bieden. Voor in het boek is een overzicht van Kates stamboom opgenomen. Debuut van een voormalig fictieredacteur bij een grote, Engelse uitgeverij. Wensvervulle…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia