Boek
Nederlands
Een jonge vrouw ontdekt dat geheimen in het leven van een beroemde schrijver hun schaduw werpen op de levens van zijn nazaten.
Titel
Aan de overkant
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The silent tide
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
447 p.
ISBN
9789022568743 (paperback)

Besprekingen

Wanneer Isabel Barber in 1948 van huis wegloopt, staat ze op een kantelpunt in haar leven. Ze vindt tijdelijk onderdak bij haar genereuze tante, die haar introduceert in de uitgeverswereld. Al snel krijgt Isabel een job aangeboden in een bekende uitgeverij, waar ze de charmante schrijver Hugh Morton ontmoet. Zestig jaar later begeeft ook Emily zich in de auteurswereld. Als redacteur doet ze onderzoek naar het leven van de inmiddels wereldberoemde auteur Hugh Morton. Zo komt ze terecht bij Mortons weduwe Jacqueline, die er alles aan doet om de mysterieuze geheimen rond haar man verborgen te houden.
Rachel Hore staat bekend om haar vlotte schrijfstijl. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Engelse schrijfster in een snel tempo wereldwijde bekendheid vergaart. Kenmerkend voor haar boeken is de regelmatige afwisseling tussen verleden en heden, en dat is in Aan de overkant niet anders. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt duidelijk aangegeven over wie het gaat en in welke tij…Lees verder
Emily (30-), redacteur bij een uitgeverij, onderzoekt het leven van Isabel, een van haar voorgangsters. Deze trok, in 1948, op 19-jarige leeftijd naar Londen en vond een boeiende baan bij een uitgeverij. Bekend is haar huwelijk met de schrijver Hugh Morton. Over zijn leven laat Emily onderzoek doen in verband met een boek. Intussen vindt ze pakketjes op haar bureau vol gegevens over Isabel. De levens van Emily en vooral Isabel worden afwisselend in de derde persoon belicht in deze meeslepende roman vol boeiende personen. Isabels achtergrond wordt via brieven verduidelijkt. Het liefdesleven van beide protagonisten, verschillend in tijd, wordt boeiend neergezet. Een waar Droste-effect, omdat ook de Engelse schrijfster van deze warme roman vroeger redacteur was bij een uitgeverij; nu geeft ze les in creatief schrijven aan de East Anglia Universiteit en is recensent van The Guardian. Sinds 2001 legt ze zich toe op romans. 'Zomers licht' (2008), 'Sterrennacht' (2010) en 'De droomtuin'* (20…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia