Strip
Nederlands
Guilhem Roché, de wonderbaarlijke genezer, heeft zijn geheugen terug! De aanwezigheid van zijn broer en Nita heeft hem geholpen om zich te herinneren wie hij was... En meer dan dat, het heeft hem geholpen de identiteit van de duistere ridder te achterhalen, met wie hij een hele nacht gestreden heeft. Terwijl Guilhem wordt meegezogen in zijn liefde voor Nita, beschermt de duistere ridder zijn perfe
Onderwerp
Katharen
Titel
Grenzeloze genade
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Alessandro Calore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Impardonnable pardonné
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2010
48 p. : ill.
ISBN
9789088101458 (paperback)

Besprekingen

Na de bloedige kruistocht tegen de Katharen wil de kerk ook de laatste aanhangers van dit dualistische geloof opsporen en uitroeien. Dit is de achtergrond van dit historisch stripverhaal met een New-Age-inslag. Het is 1311. Guilhem Roché lijdt aan een gedeeltelijk geheugenverlies. Hij heeft Nita genezen en gered. Hij is vroeger op haar verliefd geweest, maar hij weet dat zijn broer Arnaut dit ook is. Nita, Guilhem en Arnaut reizen samen met een Kathaarse ridder naar het kasteel van een geloofsgenoot, Sicard genaamd, die in zware problemen is geraakt door zijn jaloezie. Zijn vrouw had namelijk een bijzondere band met een Kathaars leider en Sigard heeft hem daarom op de brandstapel gezet. Hij durft zijn vrouw nu niet meer onder ogen te komen. De vraag is hoe het nu verder moet met Sicard, maar ook met Nita, die moet kiezen tussen de twee broers. Ingekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal van hoge kwaliteit. Veel aandacht voor de historische situering en voor de Kathaarse le…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia