Strip
Nederlands

De ongrijpbare perfectus

Pierre Makyo (scenarist), Alessandro Calore (illustrator)
Op de houten kaft van mijn kleine boek heb ik de naam gegrift van een god die iedereen dagelijks ervaart. Maar die niemand erkent. Zijn naam: Ik Ben. Tijdens het schrijven van deze woorden besef ik goed dat, als mijn boek in handen valt van één van die duivelse monniken die de goede mensen verbranden, ik op de brandstapel beland. Dat houdt me niet tegen om verder te schrijven om die vreselijke ang
Onderwerp
Katharen
Titel
De ongrijpbare perfectus
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Alessandro Calore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le parfait introuvable
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789088101069

Besprekingen

In de twaalfde en dertiende eeuw kreeg het kathaarse geloof, dat op belangrijke punten afweek van het christelijke, een grote aanhang. De kerk van Rome, die de veel zuiverder religie van de katharen als een bedreiging zag, besloot korte metten te maken met dit ketterse geloof, dat vooral in Occitanië vaste voet had gekregen. Na een bloedige kruistocht wilde men ook de laatste katharen opsporen. Dit is de achtergrond van dit historisch stripverhaal met een New-Age inslag. Na slaags te zijn geraakt met een vreemde ruiter, kan Guilhem Roché mensen genezen door handoplegging. Zelf lijdt hij sindsdien aan geheugenverlies. Wanneer op een dag iemand langskomt die zich voorstelt als zijn broer, volgt Guilhem hem blindelings. Het leven van hun geliefde staat op het spel, wordt hem verzekerd. Maar niet alles is wat het lijkt en zo komt Guilhem in handen van een bloeddorstig anti-kathaars commando. Ingekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal van hoge kwaliteit. Veel aandacht voor de …Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia