Strip
Nederlands

Aansluiting met de eeuwigheid

Pierre Makyo (scenarist), Alessandro Calore (illustrator)
Carcassonne, begin november 1312. Twee gewapende mannen te paard trekken een uitgeputte gevangene voort. Het gaat om Pierre Marty, één van de laatste prefecten. Guilhem Roché heeft inmiddels enkele flarden herinneringen teruggevonden in zijn verwarde brein. Hij herinnert zich de eerste stappen die hij ondernomen had om Prefect te worden... maar dat zou zijn liefde voor Nita meineed maken..
Onderwerp
Katharen
Titel
Aansluiting met de eeuwigheid / scenario Makyo ; tekeningen Alessandro Calore
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Alessandro Calore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Immensité retrouvé
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789088102431 (paperback)

Besprekingen

Na de bloedige kruistocht tegen de Katharen wil de kerk ook de laatste aanhangers van dit dualistische geloof opsporen en uitroeien. Dit is de achtergrond van dit historisch stripverhaal met een New-Age-inslag. Het is 1311. Guilhem Roché lijdt aan een gedeeltelijk geheugenverlies. Hij is met Nita op weg naar hun woonplaats, maar de vervolgers zitten achter hen aan. De zoon van de Kathaarse leider die in het vorige deel op de brandstapel terechtkwam, heeft tot taak om Guilhem te volgen en te beschermen, maar hij schiet per ongeluk een andere Kathaar dood. Hij wordt door wroeging gekweld, ook al heeft het slachtoffer hem vergeven. Guilhem wordt verraden en gevangen genomen; zal hij ook op de brandstapel sterven? Of is er toch redding mogelijk? Ingekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal van hoge kwaliteit. Veel aandacht voor de historische situering en voor de Kathaarse levensvisie en de Kathaarse riten. Vrij veel tekst. Speelse lay-out. Boeiend verhaal. Bevat geweldsscènes.

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia