Boek
Nederlands

MaanMysterie

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
MaanMysterie
×
MaanMysterie MaanMysterie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Opa weerwolf is smoorverliefd op een geheimzinnige dame met een donkere sluier. Steeds meer vrienden van Dolfje gaan zich vreemd gedragen. Ligt het soms aan die mysterieuze maan? Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
MaanMysterie
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
180 p.
ISBN
9789025870584 (hardback)

Besprekingen

Dolf Spaan wordt drie nachten per maand bij volle maan Dolfje Weerwolfje. In dit deel van de befaamde reeks speelt die volle maan een hoofdrol. Het is of er allerlei bekende gezichten in te zien zijn. Bovendien zijn het mysterieuze nachten vanwege de naderende Nacht van de Heksenmaan. Dan komen drie heksen eens in de zevenenzeventig jaar tevoorschijn. Het hoofdthema is de vaak onbegrijpelijke, onweerstaanbare, obsessieve verliefdheid. Het is een veel voorkomend gevoel bij alle personages: neef Leo op zijn Leontien, Dolfje op vriendin Noura, vampier Valentijn op Valentina, opa Weerwolf op de geheimzinnige griezel Engelien met haar bedwelmende spuitbusjes en vriend Timmie op klasgenoot Kees (die zich later manifesteert als meisje!). Het Weerwolvenbos is de locatie met veel geheimzinnigheid en dreiging en waar vaak intensief gespeurd moet worden. De talrijke illustraties vol vrolijke griezeligheid door Van Loons ‘Weerwolf-huisillustrator’ Hugo van Look, zullen de weerwolffans af en toe h…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties