Boek
Nederlands

Geesten, geraamten en ander gespuis

Paul van Loon (auteur), Camila Fialkowski (illustrator)
+1
Geesten, geraamten en ander gespuis
×
Geesten, geraamten en ander gespuis Geesten, geraamten en ander gespuis
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verzameling griezelverhalen en -gedichten, aangevuld met griezelweetjes. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 9
Titel
Geesten, geraamten en ander gespuis / Paul van Loon ; tek. van Camila Fialkowski
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Camila Fialkowski
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003
178 p. : ill.
ISBN
90-258-4086-8

Besprekingen

Deze bundel is een mix van gedichten, verhalen en griezelweetjes uit bestaand werk van Paul van Loon. Zo zijn de hoofdstukken over Vampiers, Wandelende doden en Weervolven al te lezen in het Griezelhandboek (1994). De klinkende gedichten dragen titels als 'Meisjesbotten voor de pret' en 'Kerkhofrap'. En de verhalen variëren van sprookjesachtige magie in 'Adam Flux en de zwarte magiër' tot realistisch griezelen in de Magische Attractie-bus van chauffeur Beentjes, welbekend uit de Griezelbusserie. In het nawoord vertelt de meester van het griezelen dat de stichting Geesten, Geraamten en ander gespuis het tijd vond voor een verzamelbundel van zijn werk. Zelf is hij tevreden met het resultaat, want "er zit van alles in, voor elk wat wils, zogezegd". Hij wenst de lezers dan ook gruwelijk veel leesplezier. Dat zal zeker lukken met deze smakelijke samenstelling. Voor fans een feest der herkenning en voor nieuwkomers een aangename kennismaking met de kunst van het griezelen, die Paul van Loon…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia