Boek
Nederlands

Het monster uit de diepte

Patrick Lagrou (auteur)

Het monster uit de diepte

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Het monster uit de diepte
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1995
158 p.
ISBN
90-6822-322-4

Besprekingen

Marijn, het dolfijnenkind, mag meewerken aan een onderzoek naar de blauwe gaten in de Caribische zee. Dat de bedoelingen van het onderzoeksteam niet zo koosjer zijn, ontdekt hij gaandeweg. Als natuurliefhebber en dierenvriend zal hij alles in het werk stellen om hun duistere praktijken te stoppen. Gelukkig kan hij rekenen op de hulp van zijn dolfijn Derby en van Talitha, een mooie eilandbewoonster.

Verwonderlijk is het niet, deze zesde herdruk van 'Een monster uit de diepte'. Na al die jaren heeft het boek van Patrick Lagrou nog niets van zijn sterkte verloren. De opeenvolging van krachtige literaire elementen maakt van dit boek een aanrader. Buiten het leesplezier als je zelf leest, kan het voorlezen van dit boek zorgen een zetel, een klas vol geboeide luisteraars. Van de ene ontdekking duik je in de andere en wanneer de verwikkelingen na de climax tot een ontknoping overgaan, is het cirkeltje rond, dit verhaal is af. Spanning wint aan kracht door de verbeelding van de lezer z…Lees verder
Als er op het rustige Long Island een wetenschappelijke expeditie aankomt, die mysterieuze gaten in zee wil bestuderen, mag Marijn mee. Er lijkt zich een monster in de diepte schuil te houden. Ook het nare nichtje van de leider van de onderneming is meegegaan. Zij is er mede de oorzaak van dat Marijn in benarde situaties terecht komt. Samen met de dolfijn Derby brengt hij de duistere praktijken van de expeditie aan het licht. Zelfstandig te lezen vervolg op "Het Dolfijnenkind". Het verhaal is deels autobiografisch zoals de auteur achterin het boek vermeldt. Op de inleidende bladzijde staan fragmenten uit boeken over diepzee, waarin vermeende zeemonsters worden beschreven. Spannend verhaal, eenvoudig van taal. De omslagillustratie zal jonge kinderen meer aanspreken dan de inhoud. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia