Boek
Nederlands

De schat van de boekaniers

Patrick Lagrou (auteur)
+1
De schat van de boekaniers
×
De schat van de boekaniers De schat van de boekaniers

De schat van de boekaniers

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Marijn en Talitha mogen meehelpen de plaats van een scheepswrak uit de 17e eeuw te lokaliseren in de Caribische Zee.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
De schat van de boekaniers
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Editie
2de herz. dr.
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2004 | Andere uitgaven
188 p.
ISBN
90-448-0211-9

Besprekingen

Marijn en zijn vriendin Talitha (half-indiaans) mogen een rol spelen bij archeologisch onderzoek naar een scheepswrak. Beiden kunnen goed duiken. Het team is op zoek naar de 'Golden Gore', een piratenschip, dat in 1670 in de Caribische zee verging. Hun motieven zijn van wetenschappelijke aard, met als extra stimulans het gerucht over een enorme goudschat, die er zou liggen. Deze expeditie én het onderzoek, dat Marijns vader als bioloog wil uitvoeren naar de haaien in de oceaan, worden ernstig in de war geschopt door echte, moderne piraten. De beschrijving van de technische werkzaamheden op de zeebodem is heel instructief. De zeer gevaarlijke situaties, waarin Marijn en Talitha belanden, doen sterk denken aan de lotgevallen van Robinson Crusoë, die destijds in hetzelfde gebied moest zien te overleven. Ook dit tweetal moet op een onbewoond eiland zien te overleven. Een aardige rol speelt de dolfijn Derby in het verhaal: soms nog slimmer dan een mens, lijkt het wel, waardoor hij Marijn m…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia