Boek
Nederlands

De Halloweenheksen

Patrick Lagrou (auteur), Geert Cleynen (illustrator)
+1
De Halloweenheksen
×
De Halloweenheksen De Halloweenheksen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Om wraak te nemen op de mensen uit het dorp die hen steeds uitlachen, leren drie zusjes allerlei tovertrucs van een oud vrouwtje. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Halloween, Heksen
Titel
De Halloweenheksen
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Geert Cleynen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005 | Andere uitgaves
149 p. : ill.
ISBN
9789068229615

Besprekingen

Drie zusjes houden van verkleden. Omdat ze door de rest van het dorp worden uitgelachen, zinnen ze op wraak. Met behulp van een oud vrouwtje leren ze allerlei tovertrucs. Makkelijk te lezen boek dat is ingedeeld in vier delen die ieder een deel van het jaar overspannen. De tussenliggende maanden worden aan het begin van ieder deel kort aangegeven. De delen worden ingeleid door een eenvoudige zwartwitillustratie. De nadruk ligt in dit verhaal op de actie en spanning, waardoor de personages minder goed uitgewerkt zijn. De moraal van het verhaal: wie niet horen wil, moet voelen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia