Boek
Nederlands

Black flag

Oliver Bowden (auteur)
+1
Black flag
×
Black flag Black flag
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In het 15e eeuwse Italië wordt de stad Florence beheerst door de rivaliteit tussen 2 invloedrijke families. Ezio is 17 en behoort tot één van deze families. Hij gaat over lijken om zijn belangrijke missie te volbrengen.
Titel
Black flag
Auteur
Oliver Bowden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Black flag
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
431 p.
Aantekening
Geïnspireerd op Ubisoft’s game Assassin’s Creed II en Assassin’s Creed : the Brotherhood.
ISBN
9789026134982 (paperback)

Besprekingen

Black flag van Oliver Bowden is de boekversie van de gelijknamige computergame ‘Assassin's Creed’. In dit deel van de reeks staat Edward Kenway centraal, een beruchte piraat uit de achttiende eeuw. Aanvankelijk is hij een schapenboer, maar hij wil de zee op om fortuin te vergaren, opdat hij zijn vrouw Caroline een beter leven kan schenken. Al gauw komt Edward in de piratenwereld terecht en raakt hij verzeild in de hevige strijd tussen de Tempeliers en de Assassijnen. Deze twee ordes zijn allebei op zoek naar het geheime Conservatorium waar een enorme rijkdom verborgen zou liggen.
Edward vertelt in de ik-persoon. Het begint in 1719, wanneer hij al een piraat is, maar het tweede hoofdstuk maakt een sprong naar 1711 en vertelt hoe hij van een eenvoudige boerenjongen die gevreesde piraat is geworden. Heel af en toe verwijst Edward naar de je-persoon aan wie hij zijn verhaal doet, een onbekende twaalfjarige.
In Black flag vloeit heel wat bloed en personages worden b…Lees verder
Dit verhaal is gebaseerd op het zeer populaire gelijknamige computerspel 'Assassin’s Creed IV'. Zelfstandig te lezen van eerdere delen uit de serie. De jonge onbezonnen Edward Kenway (ik-figuur), zoon van een schapenboer, brutaal, verzot op drank, en op zoek naar avontuur, sluit zich als kaper aan bij de bemanning op een zeezeilschip. Al gauw raakt hij betrokken in de eeuwenoude strijd tussen Assassijnen en Tempeliers. Ook hij laat zich leiden door macht, hebzucht en eerzucht, en uiteindelijk wordt hij ’s werelds meest gevreesde dodelijke piraat, die in het begin van de 18e eeuw het Caribische gebied onveilig maakt. Met zijn mes doodt hij iedereen die hem in de weg loopt. Het verhaal is nogal inhoudloos. Het is slechts een opeenvolging van zeer gewelddadige, wrede, bloederige moordpartijen. De beschrijvingen daarvan lijken op de acties zoals die te zien zijn in het gewelddadige computerspel. Weinig karaktertekening. Eenvoudig taalgebruik. Achter in het boek is een lijst met namen van …Lees verder

Assassin's Creed. Black flag

Wie houdt van piratengevechten heeft hier het juiste boek gevonden. Dit boek lijkt op het eerste gezicht wat vreemd. Een adaptatie van een game tot een boek is iets wat niet vaak voor komt. En het is een moeilijke opgave. Omdat Assassin’s Creed-spelen heel open van structuur zijn, is het natuurlijk onmogelijk om deze game in een lineair boek te vertalen. Het verhaal is dan ook enkel maar gebaseerd op het game en bevat erg veel verschillen. Voor wie is zo'n boek bestemd? Zal een verwoede gamer beginnen aan een 430 bladzijden tellende turf? En zijn echte 'lezers' anderzijds geïnteresseerd in van games afgeleide boeken? Toch zouden beide groepen ongelijk hebben als ze dit boek links laten liggen. Oliver Bowden schrijft immers in een heerlijke vertelstijl, die Lia Belt perfect in het Nederlands weet te behouden. In dit verhaal is hij in de huid gekropen van Edward Kenway, die piraat wordt. Met de nodige zelfrelativering en humoristische passages doet Edward het relaas van zijn avonture…Lees verder