Het blauw van de baai

Nora Roberts (auteur), Els Papelard (vertaler)
Kunstschilder Seth keert vanuit Europa terug bij zijn familie in St. Christopher en wordt daar verliefd op Dru; beiden hebben echter geheimen uit hun verleden die een goede relatie in de weg staan.
Titel
Het blauw van de baai
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chesapeake blue
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Harpercollins, 2016
350 p.
ISBN
9789402707908 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Vierde, zelfstandig te lezen deel uit de vierdelige ‘Chesapeake Bay saga’ van bestsellerauteur Nora Roberts, waarin telkens een andere geadopteerde zoon van het overleden echtpaar Quinn centraal staat. Hier is dat kunstschilder Seth die jaren in Europa heeft gewoond en daar zeer succesvol was met zijn werk. Om weer bij zijn (adoptie)familie te zijn, besluit hij terug te verhuizen naar St. Christopher. Daar ontmoet hij Dru, die een bloemenwinkel heeft in het plaatsje. De twee worden verliefd, maar geheimen uit hun verleden staan een goede relatie in de weg. Zo is Dru op de vlucht voor haar ex en heeft Seth problemen met zijn biologische moeder, die hem bedreigt. De auteur vindt een goede balans tussen spanning, emotie en romantiek. De verhaallijn is echter wat voorspelbaar en weinig origineel. De auteur slaagt er vooral in om de warme familieband van de Quinns goed op papier te zetten. Eerder verschenen onder de titel 'Waterblauw'*.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties