Boek
Nederlands
Een vrouw die als tiener getuige was van een moord, weet zich vele jaren te verbergen door een andere identiteit aan te nemen.
Onderwerp
Maffia
Titel
De ooggetuige
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The witness
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
496 p.
ISBN
9789022562895 (paperback)

Besprekingen

Tiener Elisabeth is getuige van een moord. Ze weet zich jarenlang te verbergen voor de daders en met een nieuwe identiteit heeft ze een goedlopend bedrijf opgebouwd dat veiligheidssystemen ontwerpt. Twaalf jaar later raakt politie-inspecteur Brooks geïntrigeerd door de teruggetrokken Abigail/Elisabeth en ze krijgen een relatie. Intussen probeert Brooks de wet te handhaven in het stadje en Abigail ontdekt dat de moordenaar nog steeds naar haar op zoek is. Dit spannend en romantische verhaal is het tweehonderdste boek van deze schrijfster. Het is vooral een ontspannend geschiedenis waarin Abigail beslist geen afhankelijke vrouw is; uiteindelijk vervalt ze aan het einde toch in het ouderwetse rollenpatroon. Spannend, romantisch en voorspelbaar. Normale druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties