Een jonge Engelse vrouw raakt volkomen geobsedeerd door een knappe man met wie ze halsoverkop trouwt.
Titel
Bezeten van mij
Auteur
Nicci French
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Killing me softly
Uitgever
Baarn: Anthos, 1999
319 p.
ISBN
90-414-0324-8

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Wanneer Alice, een verantwoordelijke en evenwichtige vrouw, Adam Tallis ontmoet, slaan bij haar de stoppen door. Aan de jarenlange relatie met haar vriend maakt ze een eind, haar carrière zet ze op het spel en vrienden en kennissen zijn voor haar plots van geen tel meer. Het lijkt wel of ze alle schepen achter zich wil verbranden. Haar nieuwe leven zal voortaan alleen nog maar in het teken staan van haar alles verterende liefde voor deze enigmatische man. Alice zoekt haar vrijheid in totale lichamelijke en geestelijke overgave, maar naargelang ze de duistere kantjes van haar nieuwe partner leert kennen, groeit bij haar de twijfel dat ze een onoverkomelijke fout heeft begaan, die zij mogelijk met haar leven zal moeten bekopen.

Nicci French schreef eerder Het geheugenspel (1997) en Het veilige huis (1998). Meer nog dan in de vorige werken geeft zij in Bezeten van mij blijk van haar literaire kwaliteiten. Haar sobere en directe stijl leent zich uitermate voor …Lees verder
Een jonge Engelse vrouw raakt onverwacht volkomen geobsedeerd door een knappe man. Zij geeft haar vriend, met wie ze samenwoont, haar kennissen en carrière op om met hem halsoverkop te trouwen. Allengs ontdekt ze dat hij een vermaard bergbeklimmer is, die enerzijds mensenlevens heeft gered, maar anderzijds waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de dood van diverse personen. Ze gaat verder speuren en brengt tenslotte de verschrikkelijke waarheid aan het licht, hetgeen hem noodlottig wordt. Een knap gecomponeerde, psychologische thriller, vol spanning, sex, misdaad en romantiek. Beklemmend en fascinerend, mede door de uitstekende karakter- en sfeertekening. Een thriller van de bovenste plank! Kleine druk.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia