Boek
Nederlands

Het licht in ons : hoe we onzekere tijden overwinnen

Michelle Obama (auteur)

Het licht in ons : hoe we onzekere tijden overwinnen

Persoonlijke verhalen en adviezen van de voormalige Amerikaanse first lady om in de huidige onzekere wereld hoopvol en in balans te blijven. Met zwart-witfoto’s.
Titel
Het licht in ons : hoe we onzekere tijden overwinnen
Auteur
Michelle Obama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The light we carry : overcoming in uncertain times
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2022
301 p. : ill.
Aantekening
Vervolg op Mijn verhaal
ISBN
9789048867257 (paperback)

Besprekingen

Een zelfhulpboek van Michelle Obama, de voormalige first lady van de Verenigde Staten. Het boek is een vervolg op haar autobiografische boek 'Mijn verhaal’*. In dit boek deelt ze verhalen, praktische inzichten en krachtige strategieën om in de huidige uiterst onzekere wereld hoopvol en in balans te blijven. Ze behandelt onder andere onderwerpen die te maken hebben met ras, gender, zichtbaarheid en angsten. Daarnaast onthult zij welke gewoonten en principes ze heeft ontwikkeld om allerlei obstakels in het leven te overwinnen. Persoonlijk, invoelend en toegankelijk geschreven. Met zwart-witfoto’s.

Over Michelle Obama

Michelle LaVaughn Robinson Obama (Chicago, 17 januari 1964) is een voormalige first lady van de Verenigde Staten. Zij is de echtgenote van de 44e Amerikaanse president Barack Obama, die van 2009 tot 2017 regeerde.

Michelle al Robinson werd geboren in South Side Chicago en studeerde aan Princeton University en Harvard Law School. Ze keerde terug naar Chicago om er bij een bureau als advocate te gaan werken. Ze is de zus van de Amerikaanse basketbalcoach Craig Robinson.

Michelle leerde Barack Obama kennen toen hij bij hetzelfde advocatenbureau kwam werken. Ze trouwden in 1992. Op 4 juli 1998 werd hun eerste dochter Malia Ann geboren en 10 juni 2001 kregen ze hun tweede dochter Natasha (Sasha). Ze woonden in South Side Chicago en na de verkiezing van haar man tot senator bleven zij er wonen in plaats van naar Washington te verhuizen. Direct na de inauguratie, op 20 januari 2009, heeft het gezin zijn intrek genomen in het Witte Huis. Ook haar moeder ging daar wonen…Lees verder op Wikipedia