Boek
Nederlands

Waar jij bent

Marc Levy (auteur)
Als ze twintig is, verbreekt een vrouw haar relatie met haar jeugdliefde en vertrekt naar Honduras om slachtoffers van tornado's te helpen; negen jaar later staat haar dochter voor zijn deur.
Titel
Waar jij bent
Auteur
Marc Levy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Ou es-tu?
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2007
271 p.
ISBN
9789022546093

Besprekingen

Susan Jensen vertrekt vanuit New York naar Honduras om zich in te zetten voor de slachtoffers van orkanen. Haar vriend Philip blijft achter en stort zich op z’n carrière als reclametekenaar. Hun contact bestaat de eerste jaren uit brieven en wat vluchtige ontmoetingen op het vliegveld van Newark. Hun band lijkt onverbrekelijk, maar met het huwelijk van Philip stopt echter elke vorm van contact. Negen jaar later staat er bij Philip een 9-jarig meisje op de stoep: de dochter van Susan. Het hele leven van Philips gezin wordt hierdoor overhoop gegooid. Een goed opgebouwd verhaal van twee mensen die van elkaar houden, maar toch kiezen voor een totaal verschillende manier van leven; de een primitief, de ander welvarend. De schrijver (geb. 1961) debuteerde in 2000 met ‘Was het maar waar’(verfilmd tot ‘Just like Heaven’). Inmiddels komt dit jaar zijn 7e roman uit en werden zijn boeken vertaald in 38 talen. Dit boek, zijn tweede roman, was in 2003 de best verkochte paperback in Frankrijk. Gebo…Lees verder

Over Marc Levy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Emilio Fano

Marc Levy, soms ook geschreven als Marc Lévy (Boulogne-Billancourt, 16 oktober 1961) is een Frans schrijver. Levy werd onmiddellijk bekend na zijn eerste roman, Et si c’était vrai …. Dit boek werd verfilmd in 2005 en had overal ter wereld succes.

Biografie

Op 18-jarige leeftijd ging Marc Levy werken bij het Rode Kruis. Hij begon als eerste-hulpverlener en bleef er gedurende zes jaar. Terwijl hij werkte bij het Rode Kruis, studeerde hij informatica aan de Université Paris-Dauphine.

In 1983 startte hij zijn eerste bedrijf op: Logitec France. Een jaar later verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij in San Francisco en in Colorado twee bedrijven, gespecialiseerd in computergraphics, opstartte: Rainbow Images. In 1989 verloor hij de controle over zijn vennootschap en nam ontslag. Hij keerde terug naar Parijs en startte het architectenbureau Eurythmic Cloiselec op, samen met twee vrienden.

Marc Lev…Lees verder op Wikipedia