Boek
Nederlands

Pest

Marc Legendre (auteur)
+1
Pest
×
Pest Pest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wanneer een aantal buisjes met gevaarlijke virussen uit het scheikundelokaal wordt gestolen, denken de vrienden van het Screamteam dat er een terroristische aanval op komst is. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Pest
Auteur
Marc Legendre
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2005
154 p.
ISBN
90-443-1240-5

Besprekingen

Wanneer een aantal proefbuisjes met daarin gevaarlijke virussen uit het scheikundelokaal wordt gestolen, vermoedt een vriendengroep (Screamteam) dat er een terroristische aanval op komst is en probeert dit te voorkomen. Onafhankelijk deel uit de "Scream team-serie". Hoewel de ingrediënten daarvoor aanwezig zijn, is het een verhaal zonder spanning met een vergezocht einde. Het taalgebruik is redelijk vlot met helaas veel onbekende woorden (blinker, fomp, seut etc.). Soms worden de woorden fonetisch gespeld. Overzichtelijke bladspiegel; geen illustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.

Biografie

Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel, een reeks over een opstandige jongen geschreven door Marck Meul. Na een jaar ging hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Naast de Biebel-strip, verscheen in die beginperiode ook een spin-off-strip ron…Lees verder op Wikipedia