Boek
Nederlands
Achtergrondinformatie over de totstandkoming van de stripreeks 'Amoras', een spin-off van 'Suske en Wiske'. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
The making of Amoras
Auteur
Marc Legendre Charel Cambré 1968-
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
[56] p. : ill.
ISBN
9789002257230 (paperback)

Besprekingen

Ter afsluiting van de zesdelige spin-off van een avontuur rond het duo Suske en Wiske, gevat in een moderne setting met een aantal intrigerende verhaallijnen, die garant staan voor hedendaags taalgebruik en realisme, wordt in A4-formaat de 'making of Amoras' gepresenteerd. Er wordt een overzicht gegeven van de gebruikte schetsen, foto's en achtergrondinformatie. In kort bestek, ondersteund door uitleg van de covers, worden de verhalen achter de albums ontleed. Het acteren van de personages blijft schatplichtig aan de oorspronkelijke reeks met de bekende mores en maatschappijkritiek. In deze 'making of ...' wordt inzicht gegeven in de wijze waarop tekenaar en scenarist omgaan met tekentechnieken zoals storyboards, experimentele kaders, filmische standpunten en dynamische decors. Opvallend zijn de semi-realistische tekeningen ingebed in een ruige omgeving vol rafelranden. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Marc Legendre

Marc Legendre (Antwerpen, 15 april 1956) is een Vlaams striptekenaar en scenarioschrijver.

Biografie

Marc Legendre werd geboren in de Antwerpse wijk Seefhoek. Na zijn middelbare school begon hij aan de universiteit een studie Germaanse Filologie, deze studie voldeed echter niet aan zijn verwachtingen en hij besloot over te stappen op een studie Toegepaste Grafiek. Na zijn afstuderen ging hij in dienst als hoofdredacteur bij het stripblad Kuifje. Hoewel hij veel affiniteit met strips voelde, bleek deze rol achter de schermen niet de voldoening te geven die hij verwachtte.

In 1983 maakte hij, onder het pseudoniem Ikke, zijn tekendebuut in het stripblad Robbedoes, met de strip Biebel, een reeks over een opstandige jongen geschreven door Marck Meul. Na een jaar ging hij, naast de tekeningen, ook de scenario's voor zijn rekening nemen. Naast de Biebel-strip, verscheen in die beginperiode ook een spin-off-strip ron…Lees verder op Wikipedia

Suggesties