Boek
Nederlands

Kleine Pan en de droomsteen

Marc De Bel (auteur), Nikola Hendrickx (illustrator)
+1
Kleine Pan en de droomsteen
×
Kleine Pan en de droomsteen Kleine Pan en de droomsteen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kleine Pan is anders. Ook al is hij intussen een jaartje ouder. Anders dan zijn grote broer, Strong, die alleen maar aan eten en zijn forse spierballen denkt. Anders dan zijn twee nichtjes, Sproet en Bles, die niks liever doen dan stoeien, ravotten en in bomen klimmen. Kleine Pan gaat liever rustig in zijn eentje op zoek naar vindsels. Zo noemt hij de mooie dingen die hij in het Grote Woud vindt.
Onderwerp
Chimpansees
Titel
Kleine Pan en de droomsteen
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Nikola Hendrickx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
100 p. : ill.
Aantekening
Bevat enkele bladzijden met weetjes over chimpansees
ISBN
9789089244291 (hardback)

Besprekingen

Het verhaal over Kleine Pan, een jonge chimpansee. Pan houdt ervan om rustig op een plekje te gaan zitten en de andere dieren te observeren. Hij luistert naar het zingen van de vogels en ziet bijzonderen dingen in het Grote Woud. Dan vindt hij ook nog een steen die zijn dromen waar kan maken. Aan het einde van het boek worden weetjes verteld over chimpansees. Met illustraties en foto’s in kleur. Marc De Bel (Kruishoutem, 1954) is auteur, scenarioschrijver, illustrator en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Voorlezen vanafca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia