Lettertype dyslexie
Nederlands

Slimpie Dimpie wonderkind

Manon Sikkel (auteur), Erin Echo (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Darsie (9) is superslim en kan bijna alles. Hij is op school vaak ongelukkig, want hij heeft geen vrienden. Als zijn ouders hem naar een kinderasiel in Zwitserland willen sturen, vindt hij dat helemaal niet erg.
Extra onderwerp
hoogbegaafdheid
Titel
Slimpie Dimpie wonderkind
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Erin Echo
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Dyslexion, 2016
200 p. : ill.
ISBN
9789463241304 (paperback)

Besprekingen

Darsie, die als bijnaam Slimpie Dimpie heeft, want hij weet heel veel, is op school diep ongelukkig omdat niemand hem echt begrijpt. Als zijn ouders besluiten hem naar Kinderasiel de Gouden Bergen in Zwitserland te sturen, lijkt Darsie dat de hemel op aarde. Helaas pakt dat heel anders uit... Verhaal over de hoogbegaafde Darsie, die door zijn ongelooflijke kennis moeilijk vrienden kan maken, want Darsie is 'raar'. Vlot leesbaar verhaal, met zwart-witte illustraties verschillend in grootte. Bovendien staat het boek vol 'weetjes' die zijn afgedrukt in kaders tussen de tekst, over uiteenlopende zaken als het morsealfabet, het watusirund en de Titanic. Hoogbegaafdheid is een onderwerp dat niet vaak aan bod komt voor kinderen van deze leeftijd. Toch zijn er best veel kinderen die zich onbegrepen voelen, door hoe ze zijn, waardoor dit boek wellicht dyslectische kinderen ook aan zal spreken. Prima dus dat er aandacht aan wordt besteed in een vlot verhaal van een schrijfster die erg populair …Lees verder

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia