Boek
Nederlands

Ik step in de zon : over buiten spelen

Manon Sikkel (auteur), Eefje Kuijl (illustrator)
+1
Ik step in de zon : over buiten spelen
×
Ik step in de zon : over buiten spelen Ik step in de zon : over buiten spelen

Ik step in de zon : over buiten spelen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sam speelt in de zon. Hij neemt zijn step mee en de bal en de schep. Maar dan gaat het regenen. Samenleesboek voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. Met eenvoudige informatie over buiten spelen. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Weer
Titel
Ik step in de zon : over buiten spelen
Auteur
Manon Sikkel
Illustrator
Eefje Kuijl
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[20] p. : ill.
ISBN
9789048729258 (hardback)

Besprekingen

In de serie 'Kleuters samenleesboeken'*, die weer aansluit bij de kleutermethode Schatkist, gaat het in dit boek over buiten spelen. Op elke twee bladzijden staat een eenlettergrepig woord centraal: d a g, w e g, b oo m, etc. aangeboden op de analyse/synthese manier. Rondom het woord is er op de linkerpagina een voorleesverhaaltje en rechts staan plaatjes (foto’s, illustraties) met losse woorden en een eenvoudige zin. Onder aan de bladzijde wordt het volgende woord geïntroduceerd. Het vierkante boek ziet er aantrekkelijk uit, met kleurige illustraties en foto’s en een schreefloze ruime letter. Stevig glad papier en zo ingenaaid dat het goed open blijft liggen. De beoogde doelgroep: kleuters, die al willen snuffelen aan taal (ontdekkend leren). Vanaf ca. 5 jaar, samen lezen. AVI-Start.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 2013 won ze zowel de prijs van de Nederlandse …Lees verder op Wikipedia