Boek
Nederlands

Schaduwkrijgers

Luc Embrechts (auteur)
+1
Schaduwkrijgers
×
Schaduwkrijgers Schaduwkrijgers

Schaduwkrijgers

In de reeks:
Dir-Yak; 3
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Wanneer Bart droomt dat zijn vriendin Celesti in gevaar is, snelt hij haar zonder aarzelen te hulp. Algauw belandt hij in de geheimzinnige wereld Dir-Yak, diep onder de grond. Kort na hun weerzien worden Bart en Celesti gevangen genomen door de Morganis. Zullen ze erin slagen om te ontsnappen en de buitenwereld tijdig te waarschuwen?
Titel
Schaduwkrijgers
Auteur
Luc Embrechts
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2005
190 p.
ISBN
90-59322-47-9

Besprekingen

Dit is, na De Wachter van de Driehoek (2003) en Onrust in Zar-Nak (2004) het derde boek over de avonturen van de vrienden Bart, Bolle en Caroline in de vreemde fantasywereld Dir-Yak. Na een ruzie met Bolle en Caroline en een noodoproep van zijn vriendinnetje Celesti vertrekt Bart alleen naar Dir-Yak. Met een groepje Erinnen, landgenoten van Celesti, zoekt hij haar in het vergeten moerasland Dargas. Daar wachten afschuwelijke monsters, de Morganis, hun kans af om via de energie van andere levende wezens de wereld te veroveren. Bart bevrijdt Celesti, maar vluchten uit de hel van Dargas lijkt bijna onmogelijk.

Het verhaal komt, vanwege te lange uitweidingen, trager op gang dan de vorige delen. Eenmaal in het land van Dargas versnelt het ritme en volgen de avonturen elkaar wervelend op. Taal- en schoonheidsfoutjes, zoals de onopgemerkte komst van Bolle en Caroline, verdwijnen tussen de plooien van de actie. Het concept, de poging van een soort vampiers om de macht ove…Lees verder
Voor de derde keer daalt Bart af naar Dir-Yak, een wereld diep onder de grond, om zijn vriendin Celesti te hulp te komen, die tijdens een patrouille verdwenen is in Dargas, een onherbergzaam, versteend gebied. Samen met zijn oude vriend Gnor en een groep vrouwelijke krijgers van Celesti's volk gaat hij op pad. Wat begint als een zoektocht verandert in een verbeten strijd op leven en dood als hij wordt geconfronteerd met de Morganis, de griezelige Schaduwkrijgers en met de demonen Wan-Dar, Sin-Dar en Lun-Dar, die uit zijn op de onbeperkte macht over iedereen (bekend uit voorgaande delen 'De Wachter van de Driehoek' en 'Onrust in Zar-Nak'*). Avontuur en actie vormen de hoofdingrediënten van dit verhaal, dat bevolkt is met allerlei wonderlijke wezens en volken. Door de stereotype karaktertekening blijft het boek steken in een overdaad aan gebeurtenissen. De tekst is vlot leesbaar door het gebruik van veel korte zinnen en dialogen. Een fantasyverhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

Schaduwkrijgers

Wanneer Bart droomt dat zijn vriendin Celesti in nood is, snelt hij haar onmiddelijk ter hulp. Hij komt terecht in de geheimzinnige wereld van Dir-yak waar hij een paar begeleiders meekrijgt om Celesti te gaan zoeken. Samen trekken ze door Taxindria waar zich de kloof bevindt die hen naar Dargas zal voeren. Dargas is een vreselijke plaats met een versteend woud, giftige mist en eindeloze moerassen met in het midden de vulkaan. Bart en zijn begeleiders worden gevangen genomen door de Morganis. Dit zijn de rechtstreekse afstammelingen van de Talis, een volk dat duizenden jaren geleden over Dir-yak heerstte. Het doel van de Morganis is zoveel mogelijk dubbelgangers te maken van hun gevangenen en de originelen hun verstand en ziel afnemen totdat ze sterven. Dit alles om zo veel mogelijk macht te verzamelen zodat de drie monsters die op de vulkaan leven de macht over het nieuwe volk kunnen overnemen. De spanning is te snijden in dit avonturenverhaal. Het blinkt niet uit in originaliteit ma…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia