Boek
Nederlands

Ziener van de Zeven Wateren

Juliet Marillier (auteur), Maren Mostert (vertaler)
De jonge drui͏̈de Sibeal moet kiezen tussen haar geloof en haar liefde als een schipbreukeling aanspoelt op het eiland waar ze haar opleiding ontvangt.
Extra onderwerp
fantasy, Fantastische literatuur
Titel
Ziener van de Zeven Wateren
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seer of Sevenwaters
Parallelle titel
Ziener van Zeven Wateren
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
431 p. : ill.
ISBN
9789024535002 (paperback)

Besprekingen

In het tweede, afzonderlijk leesbare deel van deze tweede Zeven Wateren-trilogie lezen we hoe de jonge druïde Sibeal haar training voortzet op het afgelegen eiland Inis Eala. Na een heftige storm spoelen twee mannen en een stomme vrouw aan op het eiland. Een man sterft bijna, maar omdat Sibeal al haar energie in zijn herstel steekt, weet Felix te overleven, zij het zonder geheugen. Ze wordt verliefd op hem, maar dat botst met haar roeping om druïde te worden. Aan het einde van het verhaal komt er toch nog wat actie als Felix zijn geheugen terugkrijgt en er een reddingsactie op touw wordt gezet voor bemanningsleden die zijn achtergelaten op een eiland waar een zeemonster zich schuilhoudt. Dit verhaal draait vooral om de keuze die de verliefde en verwarde jonge Sibeal moet maken en leest daarom als een deeltje in de Bouquetreeks. De spanning komt van de drie drenkelingen die een paar verrassingen in petto hebben, maar dat is te weinig om dit verhaal op gang te houden. Vrij kleine druk.

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia

Suggesties