Boek
Nederlands

Erfgenaam van Zeven Wateren

Juliet Marillier (auteur), Maren Mostert (vertaler)
Clodagh, de jonge dochter van stamhoofd Sean, ontdekt dat haar pasgeboren broertje is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld' en gaat er op uit om hem te zoeken.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Erfgenaam van Zeven Wateren
Auteur
Juliet Marillier
Vertaler
Maren Mostert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heir to Sevenwaters
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
414 p.
Aantekening
Vervolg op de Zeven-Wateren trilogie
ISBN
9789024530120 (paperback)

Besprekingen

Erfgenaam van Zeven Wateren is het vierde boek in de reeks over het landgoed Zeven Wateren en het Feeënvolk van de Andere Wereld. Het boek staat op zichzelf, maar wie ook de vorige delen van de reeks heeft gelezen, zal wellicht de verhaallijn beter begrijpen.
Clodagh, de derde dochter van Vrouwe Aisling en Heer Sean, clanhoofd van Zeven Wateren, moet de zorg voor het huishouden op zich nemen, wanneer Vrouwe Aisling onverwacht zwanger wordt. Bovendien moet ze ook het huwelijksfeest van haar tweelingzus Deirde organiseren. Johnny, Clodaghs neef en erfgenaam van Zeven Wateren, zakt samen met zijn leger af naar het landgoed om de huwelijksplechtigheid bij te wonen. Dit geeft Clodagh de kans om Aidan, op wie ze al een poos een oogje heeft, nog eens te zien, en ook Aidans boezemvriend Cathal te leren kennen, een onbeschofte en tactloze man.
Kort na het huwelijk brengt Vrouwe Aisling haar eerste zoontje ter wereld. Het noodlot slaat echter toe: het kindje wordt ontvoerd. Clodagh…Lees verder
De oorspronkelijke 'Zeven Wateren'-trilogie speelde zich af in het oude Ierland, waar druïdes nog machtige tovenaars waren. Ook in deze nieuwe serie van Marillier speelt magie een grote rol. De jonge dochter van stamhoofd Sean, Clodagh, ontdekt dat haar pasgeboren broertje (eindelijk een opvolger, na zes dochters) is ontvoerd door Mac Dara, een duistere prins uit de 'Andere Wereld'. Niemand gelooft haar verhaal, men vermoedt een complot van noordelijke of zuidelijke stammen. Om haar broertje terug te vinden en een oorlog te voorkomen, stort Clodagh zich in het avontuur en zoekt ze in de donkere, magische bossen een doorgang naar de parallelle feeënwereld. Daarbij wordt ze bijgestaan door Cathal. Die lijkt aanvankelijk onsympathiek, maar groeit tijdens dit avontuur toch uit tot de liefde van haar leven. Hij blijkt ook een zoon te zijn van Mac Dara, die alles in het werk stelt om zijn weigerachtige troonopvolger terug te halen. Net als de eerste boeken is ook dit deel uit de 'Zeven Wate…Lees verder

Over Juliet Marillier

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Juliet Marillier is een fantasyschrijver uit Australië, die met name 'historische' fantasy-boeken schrijft.

Zij werd geboren in Dunedin, Nieuw-Zeeland, een stadje waar veel Schotse immigranten naartoe getrokken zijn. Zo groeide zij op met Keltische muziek en Keltische verhalen – dit verklaart haar belangstelling voor geschiedenis en folklore.

Zij studeerde af aan de universiteit van Otage in taal en muziek, met daarna een zeer gevarieerde carrière van lesgeven in muziekgeschiedenis, zang en koorleiding, alsmede verscheidene banen voor de overheid. In 2002 werd ze voltijds schrijver.

Marillier heeft vele prijzen gewonnen voor haar boeken, waaronder vijf Aurealis Awards, vier Sir Julius Vogel Awards, de American Library Association Alex Award en de Prix Imaginales.

Zij is actief in haar lokale schrijfgemeenschap, begeleidt aspirant-schrijvers, geeft workshops, en is lid van de Literaire raad van het Katharine Susannah …Lees verder op Wikipedia

Suggesties