Boek
Nederlands

De schroeiproeven

James Dashner (auteur), Rogier van Kappel (vertaler)
+1
De schroeiproeven
×
De schroeiproeven De schroeiproeven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Thomas is met een paar lotgenoten uit het labyrint ontsnapt en terechtgekomen in een woestijnachtig landschap. Ze ontmoeten meisjes uit een ander labyrint. Gaan ze elkaar bestrijden of samenwerken tegen de geheime organisatie? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De schroeiproeven
Auteur
James Dashner 1972-
Vertaler
Rogier van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The scorch trials
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Q, 2014
378 p.
ISBN
9789021456584 (paperback)

Besprekingen

Een groep bestaande uit vijftig jongens en één meisje is aardig uitgedund. De overgeblevenen zijn ternauwernood ontsnapt uit een labyrint. Een geheime organisatie, WICKED, stelt hen wederom op de proef. Getroffen door een uiterst besmettelijke ziekte, de Vuring, moet de groep zich 150 kilometer noordwaarts verplaatsen. Daarbij moeten ze een verbrand deel van de aarde, de Schroei, oversteken op weg naar het Toevluchtsoord om daar op zoek te gaan naar een geneesmiddel. Onderweg kruist een groep meisjes uit een ander labyrint hun pad. Wordt het samenwerken of tegenwerken? De nadruk in deze dystopische roman ligt meer op het avontuur dan op de karaktertekening van de personen. Ondanks de tamelijk uitgesponnen vertelwijze boeit het verhaal vanwege de mysterieuze sfeer. De epiloog, waarin de geheime organisatie iets prijsgeeft over het terugkeren van het geheugen, maakt nieuwsgierig naar het slotdeel. Tweede deel van de trilogie ‘De labyrintrenner’* en zodanig ook te lezen. Er blijven nog v…Lees verder

Over James Dashner

CC BY 3.0 - Foto van/door Nihonjoe

James Dashner (Austell, 26 november 1972) is een Amerikaans auteur van boeken voor jongvolwassenen. Zijn bekendste werk is de trilogie De labyrintrenner.

Biografie

Dashner studeerde aan de Brigham Young-universiteit, waar hij een masterdiploma in boekhouden behaalde. Hij woont met zijn echtgenote en zijn vier kinderen in de Rocky Mountains.

Nominaties en prijzen

  • 2008: Whitney Awards, Beste jeugdroman, The 13th Reality
  • 2011: ALA Best Fiction for Young Adults, De labyrintrenner
  • 2012: Young Reader's Choice Award, De labyrintrenner

Bibliografie

De Jimmy Fincher Saga
  • A Door in the Woods (2003)
  • A Gift of Ice (2004)
  • The Tower of Air (2004)
  • War of the Black Curtain (2005)
De 13…Lees verder op Wikipedia