Boek
Nederlands

Moord met een geurtje

Hilde E. Gerard (auteur)

Moord met een geurtje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Besprekingen

Frederik zet na de mysterieuze dood van zijn grootvader diens zoektocht naar het gestolen paneel van Het Lams Gods voort. Al snel volgen er andere verdachte sterfgevallen en ontdekt Frederik dat hij wordt gevolgd. Samen met Margot, de dochter van de hoofdredacteur van een Gentse krant, doorkruist hij Gent, om de waarheid te ontdekken. De twee blijken een kunstzwendel op het spoor te zijn. Na 'Moord op een schilderij'* is dit de tweede detectiveroman van deze auteur. Dit is een spannend, vlotlezend verhaal. De schrijfster hanteert een directe stijl. Het verhaal is goed opgebouwd en valt uiteen in drie delen: in het eerste deel volgt de lezer Frederik, in het tweede deel Margot en in het derde deel beide tieners samen. De personages zijn niet echt uitgewerkt en helemaal ondergeschikt aan de flow en de soms nogal vergezochte plots van het verhaal. Leuk is dat Gent heel sterk aanwezig is. De Vlaamse schrijfster/lerares werkt momenteel aan een derde detectiveroman die zich zal afspelen in …Lees verder

Moord met een geurtje

Frederik studeert kunstgeschiedenis. Na een jaartje in Firenze komt hij terug naar Gent voor de begrafenis van zijn opa. Na de begrafenis krijgt hij onverwacht een envelop toegestopt. In een brief vraagt zijn opa hem zijn onderzoek naar het verdwenen paneel van 'Het Lam Gods' voort te zetten. Frederik weet dat zijn opa hier zijn hele leven door geobsedeerd was. Frederik begint de documenten en de gegevens op de USB-stick van zijn opa te ontrafelen en raakt verstrikt in een netwerk van kunstvervalsingen en zwendel. Maar het ergste is de ontdekking dat zijn opa vermoord is, en drie dagen later zijn oma. Wie kan Frederik nog vertrouwen?
Heel spannende jeugddetective, die zich afspeelt in Gent. De mysterieuze sfeer en de onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je het verhaal in één keer uitleest.