Boek
Nederlands

Moord bij kaartlicht

Hilde E. Gerard (auteur)
+1
Moord bij kaartlicht
×
Moord bij kaartlicht Moord bij kaartlicht

Moord bij kaartlicht

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Steve gaat logeren bij zijn moeder en haar nieuwe man. Wanneer hij zijn stiefzusje Mora moet ophalen, blijkt zij verdwenen. Steve vindt bedeltjes van haar armbandje terug op vreemde plekken, bijvoorbeeld in de vuist van een vermoorde man. Hij gaat op onderzoek uit.
Titel
Moord bij kaartlicht
Auteur
Hilde E. Gerard
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
158 p.
ISBN
9789059084384 (paperback)

Besprekingen

Moord bij kaartlicht speelt zich af in de speelkaartenstad Turnhout, 'Cultuurstad van Vlaanderen' in 2012 en tevens de thuisstad van Hilde E. Gerard. Steve gaat drie weken logeren bij zijn moeder, die hij niet meer heeft gezien sinds ze hem en zijn vader drie jaar geleden verliet. Ondertussen heeft ze een nieuwe partner, een rijke zakenman en kunstverzamelaar. De man is volop bezig met de voorbereiding van de aankomende tentoonstelling rond zijn speelkaartencollectie. Vooral op zijn zeldzame, fosforescerende kaarten is hij erg trots.
Steve ontmoet ook zijn stiefzusje, Mora, met wie hij het meteen goed kan vinden. Wanneer hij haar gaat ophalen van een workshop, blijkt echter dat het meisje verdwenen is. Op strategische plaatsen vindt hij bedeltjes van haar armband.
Wanneer er ook nog lijken opduiken, elk met een fosforescerende kaart op het lichaam, probeert Steve samen met Muriël, het meisje dat de workshop begeleidde, het mysterie te ontsluieren.
In de roman …Lees verder
Steve (14) gaat voor het eerst sinds de scheiding van zijn ouders bij zijn moeder en haar nieuwe partner Henk, een rijke zakenman, logeren. De ontmoeting verloopt stroef en Steve vreest voor een saaie en moeilijke vakantie. Maar dan blijkt zijn stiefzusje Mora ineens verdwenen en zijn de poppen aan het dansen. Zijn moeder neemt de verdwijning niet ernstig, maar Steve vindt bedeltjes van Mora’s armband terug en er zijn tekenen dat er meer aan de hand is. Wanneer Steve een lijk ontdekt tijdens de opening van de tentoonstelling van Henks collectie antieke speelkaarten, verdenkt de politie Steve van kwade opzet. Hoe kan hij snel de echte daders én Mora terugvinden? Dit verhaal speelt zich af op heel wat herkenbare plaatsen in het Vlaamse Turnhout. Er zit veel vaart in en het leest vlot, maar de plot is rechtlijnig en de personages zijn niet echt uitgediept, wat voor een vrij oppervlakkig verhaal met iets te veel toevallige gebeurtenissen zorgt. Een leuke weglezer voor niet te veeleisende …Lees verder

Moord bij kaartlicht

Steve is de zoon van gescheiden ouders. Tijdens de vakantie gaat hij logeren bij zijn moeder, die ondertussen bij Henk woont. Henk is een rijke zakenman die één dochter, Mora, heeft. Henk verzamelt speelkaarten die hij achter een geheime deur bewaart en waarover hij heel geheimzinnig doet. Wanneer Steve op een avond zijn stiefzus van een workshop moet oppikken, is Mora daar niet meer. Hij belt in paniek naar zijn moeder, maar die reageert gelaten. Zij denkt dat Mora weer eens weggelopen is en onderneemt geen actie. Steve gaat dan zelf op zoek en vindt zijn stiefzus niet, maar wel een lijk met een speelkaart. Hij raakt betrokken bij vuile praktijken en een aantal moorden. Stilaan wordt het duidelijk dat Henk achter alle moorden zit en dat hij koste wat het kost alle speelkaarten van een zeer waardevol kaartenboek in handen wil krijgen.
Het boek leest als een sneltrein, zo spannend is het. Toch is het niet altijd gemakkelijk om te volgen en moet je je gedachten erbij houden. Als l…Lees verder