Boek
Nederlands

Het Van Erschreve familiegeheim

Hilde E. Gerard (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Het Van Erschreve familiegeheim
×
Het Van Erschreve familiegeheim Het Van Erschreve familiegeheim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Jonathan (13) een slecht rapport heeft, stuurt zijn vader hem naar het landgoed van zijn oudoom Theodoor. Onder streng toezicht van het personeel krijgt Jonathan daar bijles. Maar er gebeuren vreemde dingen op het landgoed. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het Van Erschreve familiegeheim
Auteur
Hilde E. Gerard
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2014
223 p. : ill.
ISBN
9789059085343 (paperback)

Besprekingen

De 13-jarige Jonathan Van Erschreve komt thuis met een slecht schoolrapport, waarna zijn vader hem de volgende dag naar het landgoed van zijn oudoom Theodoor stuurt. Onder streng toezicht van het personeel krijgt Jonathan daar een strak dagritme van o.a. klusjes en bijles opgelegd. Maar er gebeuren vreemde dingen op het landgoed. Samen met Emma, een meisje dat ook op het landgoed verblijft, probeert hij te ontdekken wat er aan de hand is. Grappig, mysterieus en spannend eerste deel van de Vlaamse reeks 'De ongelooflijk waargebeurde avonturen van Jonathan Van Erschreve'. In dit vermakelijke, maar niet erg diepzinnige verhaal wordt de lezer rechtstreeks aangesproken door een auctoriale verteller en door allerlei raadsels, vragen, een geheimschrift en morsecode uitgedaagd actief met het boek bezig te zijn. De vele voetnoten en het heen en weer bladeren naar de oplossingen achter in het boek maken het lezen onrustig. De stripachtig aandoende illustraties en de afwisselende typografie geve…Lees verder

Het Van Erschreve familiegeheim

Omdat Jonathan vier onvoldoendes heeft op zijn eindrapport stuurt zijn vader hem aan het begin van de vakantie naar oom Theodore. Oom Theodore woont in een reusachtig landhuis. Jonathan is echter niet de enige gast in Huize Van Erschreve. Reggie en Gin logeren er ook. En ook Emma verblijft er. En wie zijn Konings XL en Konings XS? Wie is Thea, Patrick Verschraeven en Cleyne?  Ik laat jullie in spanning want dit boek moeten jullie echt lezen. 
Dit is het allerbeste tienerboek dat ik in tijden gelezen heb. Het heeft om te beginnen een aantrekkelijke retrokaft dat, als je het boek nog niet gelezen hebt, vragen oproept. Wat is het ding waarop Jonathan fietst? En wie is het meisje met de roze bles? En op de achtergrond is een kasteel met spookallures te zien. Heerlijk stoere, enge, maar vooral veelzeggende tekeningen. 
Het verhaal leest als een sneltrein. Het gaat met zo'n vaart vooruit dat het onmogelijk is om het boek even weg te leggen. 
Het verhaal bestaat uit 31 hoof…Lees verder