Boek
Nederlands

Welkom op kasteel Vrekkenstein

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Roberto Ronchi (illustrator)
De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) wordt uitgenodigd op kasteel Vrekkenstein voor het huwelijk van zijn neef Jongste Telg. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Gierig zijn
Titel
Welkom op kasteel Vrekkenstein / tekst Geronimo Stilton ; Larry Keys, Roberto Ronchi, Claudio Cernuschi ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys Roberto Ronchi Claudio Cernuschi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Benvenuti a Rocca Taccagna
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2008 | Andere uitgaven
117 p. : ill.
ISBN
9789054615415

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Hij wordt samen met zijn familie uitgenodigd voor het huwelijk van zijn neef Jongste Telg op kasteel Vrekkenstein. Deel 28 van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms wat moeilijke woorden zoals muissicisme, emmentalisme en laxerend. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties