Boek
Nederlands

Toen mijn broer een robot werd

Emiel de Wild (auteur)
+1
Toen mijn broer een robot werd
×
Toen mijn broer een robot werd Toen mijn broer een robot werd

Toen mijn broer een robot werd

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tijs is zijn broer Dennie verloren, en zijn ouders halen een robot in huis die praat en beweegt zoals Dennie om de pijn te verzachten. Tijs bedenkt een plan om van de robot af te komen. Vanaf 10 jaar.
Extra onderwerp
rouwen
Titel
Toen mijn broer een robot werd
Auteur
Emiel de Wild
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
183 p.
ISBN
9789025883201 (hardback)

Besprekingen

In ’Toen mijn broer een robot werd’ volgt de lezer het verhaal van Tijs. Hij is zijn broer Dennie verloren en zijn ouders proberen, zo lijkt het, hem te vervangen door een robot die praat en beweegt zoals Dennie. Tijs bedenkt een plan om van de robot af te komen. In vriendelijke stijl geschreven. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Emiel de Wild (1978) is een Nederlandse auteur.

Over Emiel de Wild

Emiel de Wild (Driel, 6 mei 1978) is een Nederlands kinderboekenschrijver, docent drama en toneelregisseur.

Levensloop

Na de middelbare school studeerde De Wild aan hogeschool ArtEZ, richting Docent Theater. Daarna volgde hij de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn afstuderen schreef hij verschillende toneelteksten.

Zijn eerste jeugdroman Broergeheim werd bekroond met een Zilveren Griffel (2014) en de Jonge Jury Debuutprijs (2015). Het boek werd genomineerd voor De Kleine Cervantes 2015. Broergeheim werd vertaald in het Duits (als Brudergeheimnis) en in het Sloveens (als Bratovska skrivnost). In 2019 volgde een herdruk van het boek in de serie Vroege Lijsters van Noordhoff.

Bibliografie