Boek
Nederlands

Geen weg terug

Elvin Post (auteur)
+1
Geen weg terug
×
Geen weg terug Geen weg terug

Geen weg terug

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Vier meisjes vinden op de terugweg van een schoolfeest twee dode mannen en een tas met geld. Als een van de mannen toch blijkt te leven, komen ze in de problemen. Vanaf 13 jaar.
Extra onderwerp
Thrillers (jeugd)
Titel
Geen weg terug
Auteur
Elvin Post
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
255 p.
ISBN
9789026160141 (hardback)

Besprekingen

Een thriller over vier meisjes die op de terugweg van een schoolfeest twee dode mannen op de weg zien liggen en in een lege auto een tas met tachtigduizend euro vinden. Ze nemen de tas mee. Dan blijkt één van de mannen nog te leven en blijkt hij ook nog lid van een criminele organisatie te zijn. Spannend, nuchter en met modern taalgebruik geschreven. Elvin Post (Rotterdam, 1973) is auteur, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop. Vanaf 13 jaar.

Geen weg terug

In dit boek nemen drie tieners een tas vol geld mee van criminelen die eerst dood lijken. Maar dan blijkt dat er één van hen nog leeft. Dat is het plot van dit boek. Hierdoor had ik me verwacht aan een erg spannend maar ongeloofwaardig verhaal. Niets blijkt minder waar te zijn. De eerste 178 lezen eerder als een chicklit. De drie meisjes waarover het verhaal gaat, komen erg sympathiek over en je begrijpt de dilemma's waar ze komen voor te staan. Pas op pagina 179 wordt het echt spannend. Dat tweede deel van het boek (nog 80 bladzijden) vind ik dan weer minder goed geschreven. Zinnen met beschrijvingen die gekozen zijn om de spanning op te bouwen zijn te prominent aanwezig. Ook het plot zit wat onwerkelijk in elkaar terwijl het tegelijk geen verrassing is voor de ervaren lezer. Het boek leest echter vlot en is omwille van de beeldrijke taal meeslepend. Er is zeker aansluiting gezocht bij de leefwereld van de hedendaagse tiener waardoor inleven als vanzelf gaat.


Over Elvin Post

Elvin Post (Rotterdam, 25 november 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar tot dan toe, de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Groene vrijdag. Met Roomservice won hij in 2011 de Diamanten Kogel.

Biografie

Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literaire agentschap Ralph Vicinanza in Manhattan (New York). Aldaar schreef hij ook recensies van buitenlandse thrillers voor het Algemeen Dagblad. In Manhattan begon hij zelf met het schrijven van boeken.

In 2004 debuteerde Post vervolgens met Groene vrijdag. Hiervoor ontving hij in hetzelfde jaar de Gouden Strop.

In 2006 verscheen Vals beeld, dat ook een nominatie kreeg voor de Gouden Strop. Beide boeken werden tevens genomineerd voor de Belgische thrillerprijs, de Diamanten Kogel. Vals beeld is gebaseerd op een stoutmoedige kunstroof in 1990 waarbij verschillend…Lees verder op Wikipedia