Boek
Nederlands

Dievenschool

Dirk Nielandt (auteur), Job van Gelder (illustrator)
De opa en vader van Rolf zijn echte dieven. Maar Rolf wil geheim agent worden. Daarom sturen ze hem naar de dievenschool. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Diefstal, Geheimen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Dievenschool
Auteur
Dirk Nielandt
Illustrator
Job van Gelder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2019 | Andere uitgaven
57 p. : ill.
ISBN
9789048736737 (hardback)

Besprekingen

De achtjarige Rolf komt uit een familie waar iedereen van beroep dief is (vader en grootvader). Hij moet dus ook dief worden, maar hij wil geheim agent worden. Zijn vader stuurt hem dan naar de dievenschool, een school zonder leraren en lessen, waar je alleen kunt overleven door alles te stelen. En vrienden zijn daar niet te vertrouwen, maar toch bouwt Rolf een vriendschapsband op met Gitte en samen weten zij de geheimen van de school te ontrafelen en uiteindelijk te ontsnappen. Na een korte presentatie van de personages uit het verhaal, wordt het verhaal in negen compacte hoofdstukken verteld, steeds met een goede spanningsopbouw, waardoor de lezer gemotiveerd is het volgende hoofdstuk te lezen. De spanning wordt ook goed opgebouwd naar een verrassend slot. De personages komen goed uit de verf. Het taalniveau is aangepast aan AVI-M4, met mooie beschrijvingen, levendige dialogen en voldoende humoristische passages. De kleurrijke illustraties (steeds paginagroot, naast een tekstpagina)…Lees verder

Dievenschool

Zwijsen is gekend om zijn taalmethodes en zijn goede leesboeken. De reeks ‘Boekbende’ is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van de jonge lezer. Na het aanvankelijk lezen is het immers belangrijk dat het kind veel leest. Daardoor zal het ook steeds beter gaan lezen. De boeken uit deze reeks zijn wat dikker en volgen de leesontwikkeling van kinderen stap voor stap. Ze volgen de huidige AVI-indeling die door het Cito is opgesteld. Boekbende gaat er prat op om spannende boeken te bieden en dat in verschillende leeftijdscategorieën. Daarenboven sluiten ze aan op de technische leesontwikkeling van kinderen. Zo krijgen ze alle kansen om goede lezers te worden. De lay-out is rustig en overzichtelijk. De bladspiegel wordt regelmatig doorbroken door een passende illustratie. Cover en inhoud sluiten goed aan bij de leefwereld van de lezers. In ‘Dievenschool’ maken we kennis met Rolf. Hij is acht jaar, heeft geen broers of zussen maar wel een papa met een bijzonder beroep. Zijn papa is …Lees verder

Over Dirk Nielandt

Dirk Nielandt is een Belgische jeugdauteur.

Hij werkt al meer dan tien jaar professioneel als scenarist voor heel wat kinderprogramma's. Hij is ook jeugdauteur en werkte met de scenario-schrijver van de Disney-klassieker Pocahontas en de eerste DreamWorks-animatiefilm The Prince of Egypt.

In de jaren negentig was hij enige tijd hoofdredacteur van het weekblad Suske en Wiske.

Tevens is hij sinds halverwege 2004 de vaste scenarist van de gag-stripreeks Klein Suske en Wiske (vanaf deel 5).

Nielandt schreef ook scenario's voor de Ketnetseries Spring en De 5e boog.

In februari 2006 werkte Nielandt aan het scenario voor de Suske en Wiske-tekenfilm De Texas Rakkers. De film verscheen in juli 2009 in de bioscoop.

Ook schreef hij afleveringen voor Vlaamse politiereeksen, zoals: Witse, Wolven en Code 37.

Verder schreef hij een aflevering voor de 21ste reeks van F…Lees verder op Wikipedia