Het uur van de zonde

David Baldacci (auteur)
+1
Het uur van de zonde
×
Het uur van de zonde Het uur van de zonde

Het uur van de zonde

Genre:
Twee privé-detectives, die zijn betrokken bij het onderzoek naar een reeks moorden die geen verband lijken te hebben, moeten eerst een familiegeheim ontrafelen.
Titel
Het uur van de zonde
Auteur
David Baldacci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hour game
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2004
364 p.
ISBN
90-229-8919-4

Andere formaten:

Besprekingen

Sean King en Michelle Maxwell zijn twee ex-geheimagenten die nu als privédetectives aan de bak komen. Bij het ochtendlijke joggen vindt Michelle het verminkte lijk van een jonge vrouw. De moordenaar heeft zijn best gedaan om voldoende aanwijzingen na te laten die kunnen wijzen op een copycatmoord. En heeft het slachtoffer een stilstaand horloge aangedaan. Andere moorden die verwijzen naar andere bekende seriemoordenaars uit de geschiedenis worden gepleegd en stellen zowel politie als onze detectives voor veel raadsels. Telkens komen ze met hun verdenkingen in de buurt van de nogal vreemde familie Battle (what's in a name) waar familiegeheimen diep onder het laagje aristoscratische vernis verborgen zitten.

David Baldacci hoeft niet meer voorgesteld worden en ieder nieuw boek van hem is een bestseller en een topper. Dit zal nu ook niet anders zijn maar om zoveel mogelijk actie, vaart en verrassende plotwendingen in zijn thriller te krijgen, heeft hij zijn toevlucht genomen tot ee…Lees verder
Sean King en Michelle Maxwell, beiden als agent werkzaam geweest bij de geheime dienst, worden gevraagd om Junior Deaver bij te staan. Hij wordt verdacht van een inbraak bij de invloedrijke en welgestelde familie Battle. Als er een vermoorde vrouw met een bijzonder horloge om haar pols in het bos gevonden wordt, is dat het begin van een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden. King en Maxwell worden door de politie om assistentie gevraagd en ze ontdekken dat de familieverhoudingen van de Battles van cruciaal belang zijn voor de ontknoping van de zaak. Het boek is goed geschreven, heeft voldoende vaart, is spannend en Baldacci is een meester in het beschrijven van de karakters. In het middenstuk verliest het boek wat spanning omdat de moorden elkaar snel opvolgen. De auteur weet echter de aandacht van de lezer weer vast te houden door de verrassende wendingen. De beide hoofdfiguren stonden eerder centraal in 'Onbewaakt''.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci als 1 van de producers. Wish…Lees verder op Wikipedia