Hollywood hotel

Danielle Steel (auteur)
Een huisvrouw en freelanceschrijfster krijgt de kans van haar leven als een bekende Hollywoodproducer haar vraagt het script voor zijn nieuwste film te schrijven.
Onderwerp
Hollywood
Titel
Hollywood hotel
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bungalow 2
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
352 p.
ISBN
9789021801056

Andere formaten:

Besprekingen

Tanya Harris is een succesvolle schrijfster. Ze is gelukkig getrouwd met advocaat Peter. Ze wonen al 16 jaar in Ross, een buitenwijk van San Francisco, en hebben drie kinderen: Jason is 18 jaar en de tweeling Megan en Molly zijn 17 jaar oud. Dan krijgt Tanya het aanbod om het scenario te schrijven voor een prestigieuze film met beroemde acteurs. Het verhaal begint met de tweestrijd die Tanya voert met zichzelf. Ze wil dolgraag de job aannemen, maar hoe moet het dan met haar gezin nu de kinderen nog thuis zijn? Steel vertelt hoe het gezin verdeeld is door die toestand. Peter adviseert zijn vrouw om de fijne en royaal betaalde job aan te nemen. Jason en Molly zijn ook akkoord, maar Megan krijgt daardoor een hekel aan haar moeder. Daar komt nog bij dat Tanya tijdens de opnamen een hele tijd in L.A. moet verblijven. Hoe zullen Peter en de kinderen die moeilijke periode doormaken? Gelukkig is de buurvrouw, een goede vriendin van Tanya, bereid een oogje op de kinderen te houden. We leven me…Lees verder
Roman die zich afspeelt in de glamourwereld van Hollywoods filmindustrie. Huisvrouw en freelance schrijfster Tanya Harris krijgt een gouden kans als ze door een bekende filmproducent gevraagd wordt het scenario te schrijven voor zijn nieuwste speelfilm. Het enige minpunt is dat zij hiervoor naar Hollywood (ze woont nabij San Francisco) moet afreizen en dat ze voor negen maanden het gezinsleven met haar man Peter en drie kinderen zal moeten missen. Tanya geniet van het glamourleven inclusief het verblijf in het Beverly Hills Hotel en het schrijven gaat vlot. Maar haar gezin en huwelijk lijden onder het succes; haar man gaat tijdens haar afwezigheid een relatie aan met haar beste vriendin. Vlot geschreven Danielle Steel-soap. Omdat ‘Hollywood hotel’ de zeventigste roman in Nederland is van Steel, zijn er toevoegingen bij: een biografie van Steel, een bibliografie en een interview. Paperback, kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia