Besprekingen

Alexa ging tien jaar geleden door de ergste periode van haar leven. Haar toenmalige man Tom uit Charleston bedroog haar en ging terug bij zijn eerste vrouw wonen die zwanger van hem was. Alexa en haar dochter werden als het ware verbannen naar New York en de alleenstaande moeder begon daar aan haar juridische studies. Nu, tien jaar later, werkt Alexa als juridisch officier en staat ze voor de grootste zaak uit haar carrière: de zaak Quentin. Luke Quentin heeft achttien vrouwen in negen verschillende staten vermoord en Alexa is vastberaden om zijn schuld te bewijzen. Wanneer ze echter een dreigbrief ontvangt die aan haar dochter Savannah gericht is, staan al haar zintuigen op scherp. Savannah is haar alles en als er iets met haar zou gebeuren, zou Alexa het niet overleven. Daarom maakt ze de moeilijke beslissing dat haar dochter tijdelijk bij haar ex-man in Charleston moet gaan wonen tot het proces voorbij is. Daar wordt Savannah door haar vader met open armen ontvangen, maar niet door…Lees verder
Openbaar aanklaagster Alexa is bezig met de zaak van een seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge vrouwen. Als haar dochter Savannah bedreigd wordt, stuurt Alexa haar naar haar ex-man die in het zuiden van de VS woont. Daar wordt Savannah bijzonder vervelend behandeld door de vrouw van haar vader. Savannah krijgt echter veel vrienden en voelt zich helemaal thuis in een omgeving die nog sterk vasthoudt aan tradities. Deze roman gaat over het loslaten van je kinderen en het verwerken van eigen verdriet en woede. Sommige stukken doen sterk denken aan romans van Virginia Andrews, o.a. door een knap, erg sympathiek meisje dat bruut wordt behandeld door haar boze stiefmoeder. De rechtszaak is niet zo boeiend omdat het bewijs voor het oprapen ligt. De hoofdpersonen zijn bijna allemaal erg aardige, welgestelde mensen waarmee het uiteindelijk heel erg goed afloopt. Deze roman is vooral een aanrader voor liefhebbers van deze schrijfster. Paperback met normale druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia

Suggesties