Wanneer de 10-jarige zoon van een verongelukte duiker expres de ramen van een bekend farmaceutisch bedrijf in Brussel vernielt, is de aandacht van commissaris Goris direct getrokken.
Titel
Het duivelsdozijn
Auteur
Christian De Coninck
Verteller
Ilse Smets (inlezer) (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
8:00:25
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Besprekingen

Een nieuw avontuur van commissaris Stijn Goris en zijn assistent inspecteur Stef Pauwels, de ene rustig en evenwichtig, de ander opvliegend van aard. Tijdens een duikerstrip in de Oosterschelde verongelukt een teamlid van een duikersvereniging. Als enkele dagen daarna ook diens collega met de auto in een vaart rijdt, worden Goris en Pauwels ingeschakeld om de zaak te onderzoeken. Beide slachtoffers werkten bij een vooraanstaand farmaceutisch bedrijf, dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van nieuwe medicaties. Al gauw komt een tweede farmaceutisch bedrijf in beeld en volgen er meer moorden. Het verhaal komt hier en daar wat ongeloofwaardig over. Bijvoorbeeld de rol van de commissaris die altijd op cruciale momenten ter plekke is. Ook het doen en laten van de 10-jarige zoon van de verongelukte duiker komt wat 'kneuterig' over. Het verhaal is uiterst sober geschreven met een redelijk ingewikkelde verhaallijn. Wat meer beschrijvingen van de couleur locale zou het verhaal ten goede zij…Lees verder

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia

Suggesties