Boek
Nederlands

De ring van aarde

Chris Bradford (auteur), Jet Matla (vertaler)
+1
De ring van aarde
×
De ring van aarde De ring van aarde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Jack is op de vlucht voor de samoerai. Hij loopt in een hinderlaag en wordt meegenomen naar een dorp dat geregeerd wordt door ninja's. Zijn deze ninja's wel zo slecht als hem altijd geleerd is? Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Japan ; 17de eeuw
Titel
De ring van aarde
Auteur
Chris Bradford
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ring of earth
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
272 p.
ISBN
9789022559369 (paperback)

Besprekingen

Dit vierde deel in de serie 'De jonge samoerai'* is verrassend goed zelfstandig te lezen. Dat komt in de eerste plaats door een brief aan het begin, waarin vakkundig de relevante voorgeschiedenis wordt geschetst. In de tweede plaats komt dat door de verhaallijn die tegenovergesteld is aan de drie voorgaande delen. De jonge samoerai Jack moet vluchten voor zijn leven en komt daarbij in aanraking met ninjastrijders in een verscholen dorp. Tijdens zijn training heeft hij altijd geleerd dat ninja's slecht zijn. Bovendien is zijn eigen vader vermoord door een ninja. Maar gaandeweg leert hij dat dit ook mensen zijn met opvattingen die niet eens zoveel verschillen van de zijne. Het leven is plotseling niet zo zwart-wit als hij altijd gedacht had. Langzaam wordt Jack ingewijd in de geheimen van de ninja. De auteur haalt, tussen actiescènes door, de vaart regelmatig uit zijn verhaal met verhandelingen over vechtkunst en Oosterse filosofie, maar gelukkig doet hij dat op zo’n manier dat het blij…Lees verder

Over Chris Bradford

Chris Bradford (Aylesbury, 23 juni 1974) is een Engels schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als De Jonge Samoerai.

Biografie

Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.

Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman (10cc). Hij zong zelf met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.

Op dit moment is hij schrijver. Zijn eerste leesboek is verschenen in 2008 als het eerste deel in de serie De Jonge Samoerai. Deze reeks is ondertussen afgerond en Bradford werkt aan een andere reeks.

Bibliografie

Suggesties