Strip
Nederlands

Zwijgen en trappen!

Charel Cambré (auteur)
+1
Zwijgen en trappen!
×
Zwijgen en trappen! Zwijgen en trappen!

Zwijgen en trappen!

In de reeks:
Jump; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

De BMX van Brains is stuk, en net nu er een grote wedstrijd zit aan te komen met als hoofdprijs de ULTIEME racefiets! Brains zit even in zak en as, maar stuit dan op een dokter die met geheime mengseltjes renners aan de overwinning helpt. Brains staat te popelen om het drankje uit te testen en ziet zichzelf al als winnaar van de race. Dat is buiten Steven Stunt gerekend - de grootste concurrent

Titel
Zwijgen en trappen!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2007
30 p. : ill.
ISBN
9789002226816

Besprekingen

'Jump' is een frisse vrolijke strip over drie jongeren die zich bezighouden met skaten, skeeleren en BMX-fietsen. In deze herdruk* van het eerste deel uit de serie maken we kennis met de hoofdpersonen en dan in het bijzonder met Brains. Brains is een wat gezette jongen die dol is op BMX-fietsen en uitvinden. Door een experiment rijdt hij zijn fiets in puin en gaat hij meedoen aan een wedstrijd waarbij hij een nieuwe fiets kan winnen. Brains komt toevallig in contact met een dokter die een middeltje maakt waardoor je super goed wordt. Een nadeel: je wordt er blauw van. Brains gaat het middeltje perfectioneren, maar het gaat niet helemaal goed en de concurrentie wil ook graag gebruik maken van het pepmiddel. Een leuke strip met heldere tekeningen, frisse inkleuring en goed te volgen teksten.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia