Strip
Nederlands

Vampieren met ketchup!

Charel Cambré (auteur)

Vampieren met ketchup!

In de reeks:
Jump; 10
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Vampieren met ketchup!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
30 p. : ill.
ISBN
9789002241215 (paperback)

Besprekingen

De zoon van een dokter is gebeten door een vampier, reden voor zijn vader om hem een antiserum toe te dienen. Door tussenkomst van een vampier mislukt dit echter, de zoon slaat op de vlucht en komt bij de vriendengroep Jump terecht. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht door gebruik te maken van een heus ketchup-offensief met daarin het antiserum. Dit tiende deel uit de stripserie 'Jump' speelt met het bekende vampiergegeven, waarbij niet alleen het griezelelement aanwezig is, maar vooral ook vele humoristische componenten door de tekenaar en schrijver zijn aangebracht. Het omslag toont twee verwrongen, agressieve gezichten.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia