Strip
Nederlands

Pulp fictie

Charel Cambré (auteur)
+1
Pulp fictie
×
Pulp fictie Pulp fictie
In de reeks:
Jump; 9
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Pulp fictie
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010
30 p. : ill.
ISBN
9789002239380 (paperback)

Besprekingen

Een stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in ballonnen, het negende deel in de serie 'Jump'. Door een actie van de maffia ligt de Italiaanse stad Napels vol met vuilnis en sinaasappelpulp. Tiener Dweezil wordt door Juliette naar Napels uitgenodigd. Juliette lijkt echter als twee druppels water op Roma, de dochter van maffiabaas Don Cornichone. Roma heeft verkering met Tony, de zoon van maffiabaas Don Melone. Een prachtig verhaal, vol met verwikkelingen, goed getekend. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Haai five!' (2015)*.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia