Strip
Nederlands

Kwaad bloed

Charel Cambré (auteur), Marc Legendre (scenarist)
+1
Kwaad bloed
×
Kwaad bloed Kwaad bloed
In de reeks:
Jump; 16
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Kwaad bloed / tek. Charel Cambré ; scen. Charel Cambré, Marc Legendre
Auteur
Charel Cambré 1968-
Scenarist
Marc Legendre
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789002248047 (paperback)

Besprekingen

Het kwaad teistert de stad. Een drugsdealer wordt dood teruggevonden. Een raaf drinkt zijn bloed en geraakt besmet met puur kwaad. Als die raaf met zijn bebloede bek een slokje van Brains’ limonade neemt, is het hek van de dam. De vriendelijke Brains verandert bijna meteen van een prettig gestoorde uitvinder in een compleet gestoorde mad scientist. Besmet met het kwaad begint hij meteen duivelse uitvindingen te doen: vliegen vermoorden, konijnen vermoorden… Lisa en Dweezil beginnen zich al snel zorgen te maken. Als Brains het clubhuis begint te bewapenen gaan Lisa en Dweezil samen met Rebekka Vrankensteen het kwaad te lijf. Brains is ondertussen in zijn bunker begonnen aan het reanimeren van een resem lijken die hij in het lokale kerkhof heeft opgegraven. Gelukkig is er nog het kleine gordeldier Armando dat met behulp van een stevige dosis tabasco Brains zijn geestelijke gezondheid kan teruggeven en het kwaad kan verdrijven.
Voor Kwaad bloed werkte Charel Cambré wee…Lees verder

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia

Suggesties