Strip
Nederlands

Een nieuwe start

Charel Cambré (auteur)
+1
Een nieuwe start
×
Een nieuwe start Een nieuwe start

Een nieuwe start

In de reeks:
Jump; 17
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Naast de fantastische herziene uitgaven met nieuwe covers en in elke Jump een gave tekening van een collega auteur van Jump 1 en 2, verschijnt in september ook deel 17 van de reeks. Dikker dan ooit tevoren, bundelt 'Een Nieuwe Start' de gags die Charel Cambré over de afgelopen jaren heeft getekend. De nieuwe start in de titel mag u letterlijk nemen want het album bevat ook een langer verhaal dat n
Titel
Een nieuwe start
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2013
47 p. : ill.
ISBN
9789070060497 (paperback)

Besprekingen

Het zeventiende album van de stripserie 'Jump' is een soort terugblik op de serie. De tekenaar vertelt over het ontstaan van de serie en de ontwikkeling van zijn hoofdpersonages met veel tekeningen, schetsen en opzetjes. Het is tevens een eerbetoon aan bijvoorbeeld de personen die voor de inkleuring zorgen. Daarnaast bevat het album ook een aantal eenpaginastrips van Jump en deze zijn gewoon leuk. De helft van het album bestaat uit de achtergrondinformatie met allerlei tekeningen en verklarende teksten en de andere helft zijn stripverhaaltjes over Jump, een groepje jongeren bestaande uit de uitvinder/biker Brains, de skater Dweezil en skeelster Lisa. Een aardig album voor de fans die wat meer achtergrondinformatie leuk vinden, maar wat minder als stripalbum. Lezertjes die een album vol Jump-strips denken te gaan lezen, komen er wat bekaaid af. Keurig uitgegeven en gedrukt op dik papier.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia