Strip
Nederlands

De tijd-tattoo

Charel Cambré (auteur)
+1
De tijd-tattoo
×
De tijd-tattoo De tijd-tattoo

De tijd-tattoo

In de reeks:
Jump; 7
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De tijd-tattoo
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
30 p. : ill.
ISBN
9789002236730

Besprekingen

'Jump' is een leuke frisse jeugdstrip rondom drie tieners. Brains is de geleerde jongen met allerlei geniale oplossingen voor de meest vreemde problemen, Lisa is het meisje die de jongens in toom houdt en behoedt voor dommigheden en Dweezil de roekeloze skater. In dit verhaal vinden Brains en Lisa bij graafwerkzaamheden een dinosaurus-ei. Ondertussen komt Dweezil al skatend bij een Chinese tatoeerder terecht. Maar deze tatoeerder weigert een tattoo te zetten van een skateboard, want Dweezil is veel te jong. Hij krijgt echter wel een flesje tattoo-inkt mee en deze blijkt magische krachten te bezitten. Je kunt tijdreizen door middel van het aanbrengen van jaartallen op je huid met deze inkt. Het ei wordt uitgebroed en met behulp van de mysterieuze inkt wordt het dino-jong terug gebracht naar zijn tijd. Een leuk vrolijk album met een spannend fantasierijk verhaal. Afzonderlijk leesbaar naast de andere delen in deze serie.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia